Image 1
Image 2

Consiliul Judeţean le cere medicilor diabetologi să vină la Spitalul Judeţean

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consiliul Judeţean continuă demersurile pentru redeschiderea cât mai urgentă a secţiei Diabetologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, a cărei activitate a fost suspendată, provizoriu, din cauza lipsei de medici. Pentru a depăşi această situaţie de criză şi pentru a oferi pacienţilor servicii medicale corespunzătoare, CJ a solicitat suportul medicilor diabetologi care profesează în sistemul privat şi care ar putea suplini, provizoriu, deficitul de medici din sistemul public de sănătate. De fapt, am aflat că în Satu Mare sunt 11 medici diabetologi care profesează la cabinete particulare.

În cadrul întâlnirii de miercuri dintre oficialităţile judeţene, reprezentanţii sistemului public de sănătate şi cei ai mediului privat, care furnizează servicii medicale în domeniul diabetologiei, au fost discutate cele mai potrivite variante în perspectiva acestei colaborări. A fost astfel solicitat sprijinul medicilor de la cabinetele individuale în vederea acordării de consultaţii atât în cadrul secţiei Diabetologie, cât şi pentru asigurarea gărzilor pentru cazurile mai grave care se prezintă prin Unitatea de Primiri Urgenţe, astfel încât să nu fie necesar ca pacienţii cu această patologie să fie transferaţi la spitalele publice din judeţele învecinate pentru a fi trataţi.

Reprezentanţii clinicilor private s-au arătat deschişi spre o astfel de colaborare, şi urmează ca toate propunerile formulate în cadrul acestei întâlniri să fie discutate cu medicii diabetologi care se vor arăta dispuşi să întindă o mână de ajutor pacienţilor sătmăreni care apelează la sectorul public de sănătate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with