Mai multe clădiri din judeţ au fost trecute în patrimoniul consiliului iar altele, scoase
Luni, de la ora 14, în Sala mică de şedinţe a prefecturii a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare.
Pe Ordinea de zi a fost trecut un singur proiect de hotărâre, în baza căreia au fost trecute în patrimoniul CJ unele clădiri din judeţ, alte clădiri au fost radiate iar altele, transferate din patrimoniul public în cel al CJ.
28 de consilieri prezenţi au votat în unanimitate proiectul de hotărâre
După ce s-a anunţat că din cei 33 de consilieri sunt prezenţi 28, preşedintele CJ, Adrian :tef a citit textul proiectului de hotărâre. Vasile Ciocan Maior, consilier PSD şi apoi Eva Mărginean (UDMR) au solicitat completarea proiectului cu câteva precizări, după care s-a acesta a fost votate în unanimitate, iar şedinţa a luat sfârşit.
Au lipsit de la şedinţă Cosmin Bota, dr. Virgil Enătescu, Ioan Rus, Dăliana Lazăr şi Kovacs Mathe.
Vicepreşedintele Mircea Govor a invitat apoi presa pe strada Mihai Viteazul nr. 32, la fostul sediu al Gazetei de Nord Vest pentru a asista la preluarea acestuia de către proprietarul de drept, CJ Satu Mare.
Clădirea de pe strada George Călinescu nr. 1 Satu Mare se demolează
Hotărârea votată conţine şi două anexe, în care se prevăd modificările de proprietate cu toate detaliie aferente.
Astfel, s-a decis ca imobilul de pe strada George Călinescu nr. 1 să fie preluat în domeniul privat al judeţului întrucât urmează a fi demolată.
Clădirea de pe strada Aurel Popp nr. 1 (casă memorială) a fost trecută în domeniul public al judeţului şi dată spre administrare Muzeului Judeţean.
Proprietatea judeţului asupra clădirii de pe strada Eroilor nr. 86 din Halmeu în care funcţioneaă Centrul “Floare de colţ” a fost extinsă cu 4 unităţi noi.
Casa de distrofici de pe strada Ady Endre nr. 34/A a fost trecută de asemenea în domeniul privat al judeţului, iar cea în care funcţionează Biblioteca judeţeană a fost scoasă din evidenţa CJ în baza Sentinţei civile nr. 2558/2010, definitivă şi irevocabilă, prin care se recunoaşte proprietatea asupra acesteia a Federalcoop. La fel, a fost scoasă din evidenţa judeţului şi fosta Biserică din Soconzel, arsă până la temelii în urmă cu câţiva ani.
Şi Friss Ujsag pleacă din clădirea de pe strada Mihai Viteazul nr. 32
O altă clădire trecută din patrimoniul public în cel privat al CJ este cea din strada Mihai Viteazul nr. 32 în care a funcţionat până în urmă cu câteva zile cotidianul Gazeta de Nord Vest. În aceeaşi clădire, şi cotidianul de limbă maghiară, “Szatmari Friss Ujsag” ocupă două încăperi. De asemenea, de câteva zile, în ma multe încăperi, şi-a mutat Biroul senatorial senatorul PSD Valer Marian.
După încheierea şedinţei, preşedintele :tef şi vicepreşedintele Govor s-au deplasat pe strada Mihai Viteazul, însoţiţi de o echipă de meseriaşi ai CJ care au demontat de pe faţada clădirii plăcile cu inscripţiile “Administraţia ziarelor locale” şi “Gazeta de Nord Vest”.
Cei doi au spus că întreaga clădire va fi evacuată, inclusiv birourile ocupate de Friss Ujsag, după care aici se va muta Centrul de promovare şi păstrare a culturii. N-au exclus însă ca alternativă nici amenajarea unei creşe sau a unei grădiniţe.
O comisie compusă din angajaţi ai CJ a rămas în clădie pentru a o inventaria, împreună cu toate bunurile aflate în încăperile acesteia.
Fii primul care comentează