Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ALIMENTE ALCALINE

Consumul de alimente alcaline ajută la detoxifierea organismului

O alimentație nepotrivită, care include carne în exces și grăsimi saturate, emoțiile negative și lipsa sportului favorizează apariția multor boli în organism.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dacă nu normalizăm PH-ul sângelui este mai dificilă vindecarea anumitor boli grave sau mai puțin grave.
Valoarea PH-ului indică gradul de aciditate din organism. Dacă este zero, PH-ul este favorizant acid, dacă valoarea este 14, atunci PH-ul este alcalin iar când este șapte indică un PH neutru. Specialiștii afirmă că PH-ul diferă în funcție de fiecare organ în parte, astfel el nu trebuie să aibă aceeași valoare peste tot.

 

 

Consumul de alimente  alcaline, în special fructe și legume, în formă crudă, ajută la rehidratarea și detoxifierea organismului. În schimb, alimentele acide sunt responsabile de senzația de greutate a organismului, nervozitate sau arsuri de stomac și poate duce la anumite boli.

 

 

 

Cea mai sigură cale către o sănătate de fier o reprezintă un stil de viață sănătos și o dietă care să mențină PH-ul organismului la un nivel neutru. O dietă, considerată sănătoasă ar trebui să conțină în proporție de 80-90% alimente care au reacții alcaline.
Cele mai importante alimente care favorizează un mediu alcalin sunt:
Fructele: mere, cătina, caise, banană, cireșe, nuci proaspete de cocos, curmale, smochine, struguri, lămâi verzi, mango, pepene, rodii, citrice, zmeură, ananas, proaspăt sau căpșuni.

 

 

 

Legumele: anghinare, sparanghel, avocado, sfecla roșie, gogoșari, morcovi, broccoli, varză, țelină, conopidă, porumb dulce, vinete, usturoi, hrean, salată verde, ceapă, patrunjel, cartofi, mazăre verde sau ciuperci.
Alte alimente recomandate sunt: cidru de mere, oțet, lapte bătut și crud, migdale, uleiuri presate la rece, măsline, apă, soia, apă cu lămâie, sare de mare, ceai verde sau din plante medicinale. De asemenea, introducerea în dieta zilnică de suplimente de Vitamina C alcalină are numeroase proprietăți importante pentru dieta alcalină și nu numai.

 

 

 

În plus, dacă în regimul zilnic sunt incluse și alimente acide, în proporție de 25%, organismul poate fi protejat împortiva radicalilor liberi.O alimentație potrivită, însoțită de exercițiile fizice și suplimente nutriționale reprezintă pricipalele arme în combaterea bolilor și creșterea PH-ului alcalin. Dacă acordăm o atenție sporită acestori factori esențiali pentru menținerea sănătății și un mod de viață cât mai sănătos, te poți bucura de o viață sănătoasă și armonioasă.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns