Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CONTAMINARE

Contaminare cu Bacilul Piocianic la Spitalul de Pediatrie Ploiești

Contaminare cu Bacilul Piocianic la Spitalul de Pediatrie Ploiești
Potrivit reprezentanților DSP Prahova, sursa contaminării ar putea fi o zonă a rețelei interne în care apa a stagnat pentru o perioadă îndelungată și care este utilizată mai rar
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Testele de laborator efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova au confirmat prezența bacilului Piocianic în rețeaua internă de apă a Spitalului de Pediatrie Ploiești. Analizele au indicat că bacteria nu a fost identificată în alte zone ale sistemului de distribuție, ci exclusiv în rețeaua spitalului. Ca urmare, măsura de restricționare a consumului de apă, impusă anterior în baza unui test realizat de compania Apa Nova, rămâne valabilă.

 

 

Bacteria prezentă doar în sistemul intern al spitalului

 

Directorul DSP Prahova, Cătălin Albu, a declarat că rezultatele analizelor confirmă contaminarea apei doar în rețeaua Spitalului de Pediatrie Ploiești, fără a afecta alte puncte ale distribuției. Restricțiile privind consumul de apă, impuse începând cu 10 martie, rămân în vigoare. În prezent, unitatea medicală utilizează apă din surse alternative, fie îmbuteliată, fie furnizată printr-un container oferit de Apa Nova.

 

 

Măsuri pentru igienizarea rețelei

 

Pentru a elimina contaminarea, joi a fost realizată o hiperclorinare a rețelei interne a spitalului, au fost înlocuite aeratoarele bateriilor sanitare, iar 15 dintre acestea au fost schimbate complet. O nouă procedură de curățare, efectuată de o firmă specializată, este programată pentru luni. După finalizarea acestor măsuri, vor fi recoltate și analizate probe de apă, urmând ca decizia privind reluarea consumului să fie luată în funcție de rezultate.

 

 

Originea contaminării

 

Potrivit reprezentanților DSP Prahova, sursa contaminării ar putea fi o zonă a rețelei interne în care apa a stagnat pentru o perioadă îndelungată și care este utilizată mai rar. Această secțiune ar fi permis răspândirea bacteriei în sistemul de alimentare cu apă al spitalului.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Asculta acest articol