Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Contra „lăcomiei bancherilor şi bogătaşilor“

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cursul demonstraţiilor prilejuite de ziua de 1 mai, sindicatele germane au criticat cursul de austeritate din ţările Uniunii Europene.

Liderul Uniunii Sindicatelor Germane (DGB), Sommer, a spus la Stuttgart, unde s-a desfăşurat manifestaţia centrală, că politica actuală de austeritate distruge Europa în loc să faciliteze investiţii destinate viitorului.

 

Uniunea Europeană are nevoie de un nou „plan Marshall” care va contribui la asanarea economiilor afectate de criză. Liderul sindicatelor din construcţii (IG-BAU), Wiesehügel, a pledat pentru solidaritate cu ţări ca Spania şi Grecia, puternic afectate de criză. Salariaţii din Grecia şi Spania luptă pentru drepturile lor, a mai spus liderul sindical. Nu ei sunt de vină de provocarea crizei, ci „lăcomia bancherilor şi bogătaşilor”.

Dacă în cursul zilei demonstraţiile de 1 mai, la care au participat în Germania aproximativ 400 de mii de persoane, au decurs paşnic, la Berlin în cursul serii şi nopţii ele au degenerat în violenţe. Cîteva mii de poliţişti au intervenit contra celor circa 10.000 de demonstranţi care au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle, au incendiat maşini şi au spart vitrine. Mai multe persoane au fost reţinute.

Sindicatele germane au anunţat că începînd de astăzi vor avea loc greve de avertisment, deoarece concernele refuză ridicarea salariilor cu 6,5 la sută pentru cei 3,6 milioane de muncitori din sectorul metalurgic. Patronatul a oferit un spor de 3 la sută, ceea ce negociatorii sindicali nu acceptă. Primele întreprinderi afectate de grevă sunt Porsche şi Daimler.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns