Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Controale stricte la legumele și fructele din import

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) şi inspectorii Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) demarează la nivel naţional acţiunea ”Demetra” în cadrul căreia verifică integral circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor.

Din dispoziţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu, inspectorii antifraudă vor controla achiziţiile intracomunitare şi importurile, transporturile care tranzitează punctele de trecere a frontierei şi reţelele de vânzare en-gros şi en-detail ale acestor produse.

Pentru prevenirea şi combaterea fraudei fiscale şi vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare a legumelor şi fructelor până la vânzarea către consumatorul final, cu precădere în legătură cu legalitatea achiziţiilor intracomunitare şi importurilor, corectitudinea actelor de provenienţă şi de însoţire a produselor, corespondenţa cu realitatea a facturilor, chitanţelor şi bonurilor fiscale.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a avertizat, miercuri, ANSVSA, Protecţia Consumatorului, Oficiul Antifraudă şi Autoritatea Naţională a Vămilor că dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume şi fructe “de contrabandă” actualii angajaţi instituţionali vor fi înlocuiţi. “Acum, în faţa dvs le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar Veterinară celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile, dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe. Dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fruct, legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu. anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din Vest, iar în România vin roşii proaste şi nesănătoase. E valabil pentru orice legumă, fruct care intră în această ţară”, a declarat Dragnea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns