Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

”Copiii lui Cain” joi în cadrul programului KineDok la Satu Mare

”Copiii lui Cain”
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
”Copiii lui Cain”
”Copiii lui Cain”

Joi, 24 august, continuă cea de-a treia ediție a programului KineDok powered by One World România la Satu Mare. De la ora 21:00 la Zeppelin Pub, Bd. Vasile Lucaciu, nr. 13, va fi proiectat un documentar norvegian: ”Copiii lui Cain” (Marcell Gerő, Ungaria, Franţa, 104 min., 2014).

Trei bărbați, toți au comis crime în copilărie. Și-au petrecut întreaga tinerețe în centrul de detenție juvenilă Tokol în anii 1980, unde au fost pentru prima dată filmați, confesându-și crimele. Înregistrări tulburătoare din arhivă îi arată mărturisind detalii despre crimele săvârșite și făcându-și planuri de viitor, dar materialul a fost interzis. Pal și-a ucis tatăl, Zsolt și-a ucis un prieten, pe când Gabor și-a omorât profesorul. 30 de ani mai târziu, regizorul îi caută și descoperă secrete nespuse și o țară pe care nu a cunoscut-o niciodată.

În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. One World Romania continuă programul pentru al treilea an consecutiv în mai multe locații alternative, vechi și noi, inclusiv la Satu Mare.

În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns