Ingrediente:
– 600 g de făină,
– 150 g de unt,
– o lingură de untură un ou,
– un plic de drojdie instant,
– 100 ml lapte călduţ,
– puţină sare,
– o lingură de smântână,
– coaja rasă de la o lămâie,
– 2-300 g magiun de prune,
– zahăr pudră.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ îndulcit cu zahăr, apoi, împreună cu restul de ingrediente (mai puţin magiunul şi zahărul pudră) se adaugă la făină se amestecă şi se frământă bine-bine. Se lasă să crească circa o oră într-un loc călduţ, apoi se întinde la o grosime de circa o jumătate de cm. Se taie pătrăţele de circa 8×8 cm, la mijloc se pune câte o linguriţă de magiun, se rulează de la colţuri, se formează cornuleţe şi se aşează pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit şi se coace la foc mare. După ce se răceşte, se presară cu zahăr pudră.
Fii primul care comentează