Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Cornulete cu magiun
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cornuleţe cu magiun

Ingrediente:

– 600 g de făină,

– 150 g de unt,

– o lingură de untură un ou,

– un plic de drojdie instant,

– 100 ml lapte călduţ,

– puţină sare,

– o lingură de smântână,

– coaja rasă de la o lămâie,

– 2-300 g magiun de prune,

– zahăr pudră.

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ îndulcit cu zahăr, apoi, împreună cu restul de ingrediente (mai puţin magiunul şi zahărul pudră) se adaugă la făină se amestecă şi se frământă bine-bine. Se lasă să crească circa o oră într-un loc călduţ, apoi se întinde la o grosime de circa o jumătate de cm. Se taie pătrăţele de circa 8×8 cm, la mijloc se pune câte o linguriţă de magiun, se rulează de la colţuri, se formează cornuleţe şi se aşează pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit şi se coace la foc mare. După ce se răceşte, se presară cu zahăr pudră.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Cremă simplă de caramel

Crème caramel este apreciată pentru combinația echilibrată de textură delicată și caramel dulce, cu un gust intensificat de vanilie. Această rețetă a călătorit și a fost adoptată în multe culturi, fiecare adăugând elemente proprii, dar păstrând baza de caramel și cremă vanilată. De-a lungul timpului, a devenit un desert iubit pe plan internațional, adaptat în diverse variante locale, încorporând ingrediente specifice fiecărui loc.