Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cremele de protectie solara ar putea intra pe lista compensatelor

Sigla Informatia Zilei
Cremele de protectie solara ar putea fi incluse pe lista medicamentelor compensate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cremele de protectie solara ar putea fi incluse pe lista medicamentelor compensate. Cel putin asa reiese dintr-un demers al Societatii Romane de Dermatolgie care intentioneaza sa ceara Parlamentului si Ministerului Sanatatii sa modifice in acest scop Legea Medicamentului.

Tot in aceasta perioada, SRD a inceput o campanie de informare prin care urmareste depistarea si prevenirea cancerelor cutanate. Campania se va desfasura simultan in 28 de tari europene, pana la 30 mai, cand este Ziua Europeana a Melanomului. 300 de dermatologi din toata tara vor efectua atunci consultatii gratuite pe baza de programare. Programarile vor putea fi facute in perioada 7-10 mai,  la numarul de telefon gratuit 0800811101, intre orele 8-20.

De altfel una dintre ingrijorarile medicilor dermatologi este legata de numarul mare de romani care ajung la spital din cauza arsurilor solare. Potrivit datelor statistice, in ultimii 30 de ani, frecventa bolilor grave de piele a crescut de peste patru ori.

La nivel national, anual mor 40.000 de persoane din cauza melanomului  malign. Aceasta afectiune este considerata ca fiind una dintre cele mai agresive tumori maligne la om.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Trucuri pentru a slăbi

Asculta acest articol Cei mai mari dieteticieni de pe glob ne sfătuiesc mereu să urmăm cure de slăbire care să

Sigla Informatia Zilei

Românii pot apela la epiduroscopie pentru a trata bolile coloanei

Primele epiduroscopii în medicina românească şi est europeană au fost efectuate cu succes, joi, 14 februarie la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic.

Cinci pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie după multiple operaţii pe coloană au fost trataţi prin epiduroscopie de echipa de specialişti condusă de dr. Ovidiu Nicolae Palea, prof. dr. Peter Selgado şi prof.dr. Hector Segaldo din Spania.