Image 1
Image 2

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Cresc cazurile COVID, dar masca nu va fi obligatorie

În aproximativ două săptămâni numărul cazurilor de COVID va intra pe un trend descrescător, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, luni în cadrul declaraţiilor de presă de după şedinţa din Parlament.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul a anunţat că purtarea măştii de protecţie nu va fi obligatorie, însă recomandă folosirea ei în spaţiile închise aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.

La ora actuală la nivel naţional numărul îmbolnăvirilor de COVID a ajuns de la câteva sute la circa 2000 de cazuri pe zi.

A fost o creştere constantă în ultimele câteva săptămâni, am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Opinia mea şi a colegilor care lucrează în zona de Sănătate Publică este că această situaţie, cu număr important de cazuri, va mai dura circa două săptămâni, după care vom intra pe un tren de descreştere a numărului de cazuri. Am făcut şedinţe operative, atât cu spitalele din Bucureşti, cât şi cu direcţiile de sănătate publică şi spitalele din ţară ca să ne asigurăm că toţi pacienţii care au nevoie de îngrijire, fie de Terapie Intensivă, fie în spitale care să acorde asistenţă medicală acestor pacienţi sau celor care sunt infectaţi cu Covid şi au alte nevoi de sănătate să poată să facă acest lucru. Suntem în permanentă legătură cu colegii de la spitalele din întreaga ţară“, a declarat dr.Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că sunt suficiente locuri în momentul de faţă în spitale fiind făcută o evaluare a disponibilităţii unităţilor sanitare cu paturi pentru cazurile COVID. “Trebuie să ne pregătim şi pentru o creştere a numărului de cazuri. Din fericire, tulpinile circulante din momentul de faţă nu produc îmbolnăviri la fel de grave. Sigur că există şi un anumit nivel de imunitate, chiar dacă nu este suficient de specifică, pentru variantele circulante, dar multe persoane au trecut prin boală s-au vaccinat sau ambele variante. (…) Dacă sunt simptome care sunt sugestive, mai ales la persoane cu boli cronice, recomandarea este să se adreseze cât mai repede medicului de familie sau unităţii ambulatorii care poate să facă investigaţii şi să prescrie un tratament util”, a explicat ministrul Rafila.

Întrebat dacă ia în considerare reintroducerea măştilor de protecţie în spaţiile aglomerate, el a negat: “Nu reintroducem măştile în spaţiile aglomerate. Asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroză respiratorie, pentru că sunt şi alte forme de viroze respiratorii sezoniere, să poarte mască dacă se deplasează în mijloacele de transport în comun sau spaţii închise. Dar asta nu înseamnă că este obligativitate, este o recomandare medicală”, a mai spus Alexandru Rafila.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol Oaşul 1969 – Unirea Tăşnad 3-3 Talna Oraşu Nou – Olimpia MCMXXI 2-4 Recolta Dorolţ – AFC