Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Crește numărul accidentelor de muncă în silvicultură şi exploatare forestieră

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare derulează pe parcursul acestui an o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă în ceea ce privește modul de utilizare a echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere.

În activitățile desfășurate în cadrul sectoarelor de activitate silvicultură şi exploatare forestieră lucrătorii se confruntă, de cele mai multe ori, cu un mediu de muncă neprielnic, condiții de muncă dificile, cu factori de risc de accidentare cu consecințe mortale sau foarte grave.

Din analiza dinamicii accidentelor de muncă, înregistrate la nivel național pe parcursul anilor 2017-2020, a rezultat faptul c[ în aceste domenii de activitate nu numai că numărul de accidente de muncă s-a menținut la un nivel ridicat, dar acesta a crescut sensibil de la un an la altul. Astfel, în perioada amintită, în Rom]nia au fost înregistrate peste 310 accidente de muncă, 53 dintre ele soldate cu pierderi de vieți omenești.

În aceeaşi perioadă în judeţul nostru a avut loc un accident de muncă cu incapacitate temporară de muncă.

Acțiunile de control urmăresc, printre altele, diminuarea consecințelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activităţi de exploatare forestieră, precum şi activităţi de transport tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere. De asemenea, îşi propun creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă.

Un alt obiectiv îl reprezintă eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității şi sănătății în muncă în activitățile din domeniul exploatărilor forestiere.

Acțiunea se va desfășura pe parcursul primului şi ultimului trimestru al anului 2021.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns