Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CELE MAI VIZITATE ORAȘE DIN ROMÂNIA

Creștere semnificativă a turismului românesc în primele patru luni ale anului 2024

Creștere semnificativă a turismului românesc în primele patru luni ale anului 2024
România este o destinație turistică fascinantă, oferind o combinație unică de peisaje naturale variate
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Turismul românesc a înregistrat o creștere semnificativă în primele patru luni ale anului 2024, cu aproape 2% mai mulți turiști cazați comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS). Peste 3,3 milioane de persoane au fost cazate în hotelurile din România în perioada ianuarie-aprilie, indicând un interes crescut pentru destinațiile turistice locale.

 

 

Profilul turiștilor: români versus străini Turismul în România nu se rezumă doar la peisaje și istorie, ci și la experiențele culinare și tradițiile locale. Bucătăria românească, bogată în preparate tradiționale precum sarmalele, mămăliga și ciorba de burtă, oferă turiștilor oportunitatea de a savura aceste delicii în restaurantele tradiționale sau în satele rurale.

 

 

Majoritatea turiștilor cazați în România, peste 80%, au fost cetățeni români, în timp ce aproape 20% au fost turiști străini. În pofida acestei diferențe, interesul turiștilor străini pentru România a crescut față de anul precedent, cei mai mulți provenind din Italia, Germania și Marea Britanie.

 

 

Destinațiile preferate România, cu patrimoniul său cultural și istoric bogat, atrage turiști din întreaga lume cu numeroase castele, cetăți și orașe vechi. Castelul Bran, cunoscut și ca Castelul lui Dracula, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice datorită legăturii sale cu legenda lui Dracula. Alte atracții includ Castelul Peleș din Sinaia, Cetatea Sighișoara și orașul medieval Sibiu, care a fost Capitală Culturală Europeană în 2007.

 

 

În topul preferințelor turiștilor, atât români cât și străini, se află București, Brașov și Prahova, care atrag printr-o combinație de istorie, cultură și peisaje naturale impresionante.

 

 

București: Capitala României continuă să fie un punct de atracție major datorită ofertei variate de activități culturale, istorice și de divertisment.

Brașov: Acest oraș de munte, cunoscut pentru arhitectura sa medievală și apropierea de stațiunile montane, rămâne una dintre destinațiile de top pentru turiști.

Prahova: Renumită pentru Valea Prahovei și stațiunile sale montane, această regiune este preferată de iubitorii de natură și sporturi de iarnă.

Datele INS arată că numărul turiștilor care au ales să viziteze România este în creștere, reflectând un interes tot mai mare atât din partea românilor, cât și a străinilor. Cu un peisaj turistic diversificat și în continuă dezvoltare, România se conturează ca o destinație atractivă pe harta turismului internațional.

 

România este o destinație turistică fascinantă, oferind o combinație unică de peisaje naturale variate, patrimoniu cultural bogat și oportunități diverse pentru odihnă și relaxare.

 

De la munți înzăpeziți la plaje însorite și de la castele medievale la stațiuni balneare moderne, România are ceva de oferit pentru toți vizitatorii care își doresc să exploreze frumusețile și tradițiile acestei țări surprinzătoare.

 

CITEȘTE ȘI: VACANŢE VARA: România, printre ţările cu cele mai puţine zile de concediu

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns