Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

SCHIMBĂRI ÎN PREFERINȚELE ALIMENTARE

CREȘTEREA CONSUMULUI DE CARNE

CREȘTEREA CONSUMULUI DE CARNE
Producția de carne de pasăre a crescut semnificativ în ultimii ani, cu cererea fiind în continuă creștere
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Carnea de pui a devenit preferata românilor, înlocuind treptat carnea de porc în meniul zilnic. Fie din motive de sănătate, fie din cauza creșterii prețurilor, oamenii fac schimbări în alimentație, iar consumul de carne de pui a crescut semnificativ în ultima perioadă.

 

Statisticile și vânzările arată clar această schimbare de preferințe. În medie, fiecare român consumă în jur de 28 de kilograme de carne de pui pe an, iar acest produs a devenit nelipsit din meniul zilnic al multora. Este folosit în diverse rețete, de la supe și tocănițe până la fripturi, fiind apreciat pentru gustul său și pentru versatilitatea în bucătărie.

 

Această tendință se reflectă și în cifrele producției agricole. Proprietarii de ferme observă o creștere semnificativă a cererii pentru carne de pui. Un fermier din Horezu și-a dublat producția în ultimii doi ani, în timp ce producția totală de carne de pasăre în România a ajuns la 540.000 de tone în 2023, cu o creștere de cinci procente față de anul precedent.

 

Datele Institutului Național de Statistică arată că numărul de păsări sacrificate a crescut și el în ultimul an, depășind 320 de milioane în 2023. Această creștere nu se limitează doar la pui, ci afectează și alte tipuri de carne, cum ar fi cea de oaie, care este exportată în principal către alte țări.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with