Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cristian Mungiu, printre numele vehiculate in competitia Festivalului de Film de la Cannes 2012

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cel mai nou film regizat de Cristian Mungiu, intitulat “Beyond the Hills”, se numara printre peliculele asteptate sa faca parte din competitia editiei din acest an a Festivalului de la Cannes, care se va desfasura intre 16 si 27 mai, potrivit variety.com.

Publicatia noteaza ca, printre cele circa 20 de filme din competitie, s-ar putea regasi si doua pelicule ale laureatilor Palme d’Or iranianul Abbas Kiarostami, cu lungmetrajul romantic “Like Someone in Love”, si romanul Cristian Mungiu, cu drama “Beyond the Hills”.

Cristian Mungiu este scenaristul si regizorul filmului “Beyond the Hills”, inscris la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul National al Cinematografiei in septembrie anul trecut cu titlul “Provizoriu”. Pelicula reprezinta o coproductie intrecasa cineastului roman – Mobra Films -, casa franceza Why Not Productions si casa de productie, cu sediul in Belgia, a fratilor Jean-Pierre si Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.

Filmul “Beyond the Hills” spune povestea a doua fete, Alina si Voichita, care au crescut impreuna la orfelinat si s-au regasit apoi intr-o manastire izolata din Romania. Alina vrea sa plece de acolo pentru a se stabili in Germania si isi doreste ca Voichita sa vina cu ea. Insa Voichita este atasata profund de viata de la manastire. Atunci cand Alina il infrunta pe preot, tanara este dusa la spital, iar persoanele care o ingrijesc incep sa creada ca este posedata de diavol.

Printre ceilalti favoriti pentru competitia de la Cannes se numara: cineastul argentinian Pablo Trapero, cu “White Elephant”, mexicanul Carlos Reygadas, cu “Post tenebras lux”, britanicul Ken Loach, cu “The Angel’s Share”, ucraineanul Sergei Loznitsa, cu “In the Fog”, si sud-coreeanul Hong Sang-soo, cu “In Another Country”.

Pe de alta parte, potrivit Variety, se contureaza o prezenta americana puternica la editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, printre titlurile majore care ar putea sa se regaseasca in selectia oficiala a evenimentului numarandu-se: “Killing Them Softly”, in regia lui Andrew Dominik, “Lawless”, de John Hillcoat, “Mud”, de Jeff Nichols, “The Paperboy”, de Lee Daniels, si “The Place Beyond the Pines”, de Derek Cianfrance.

Ca de obicei, Thierry Fremaux, delegatul general al festivalului, si comitetul sau de selectie vor continua sa decida filmele care ar putea sa participe la editia din acest an a festivalului, pana la si chiar posibil pana dupa anuntarea selectiei oficiale, prevazuta pentru joi dimineata, la Paris. Acestia au vazut deja toate filmele americane care este de asteptat sa se regaseasca in selectia festivalului, cu exceptia titlului “The Place Beyond the Pines”, o drama cu Ryan Gosling in rolul principal, a carei vizionare ar putea avea loc in prima parte a acestei saptamani.

In urma succesului inregistrat anul trecut cu “The Artist”, Weinstein Co. ar putea avea o noua pelicula la Cannes, in conditiile in care comitetul de selectie va opta pentru “Killing Them Softly” (numit anterior “Cogan’s Trade”), o poveste cu mafioti, care-l are pe Brad Pitt in rolul principal. O alta pelicula aflata printre favoritele pentru selectia de anul acesta – “Lawless” – este o drama despre perioada prohibitiei, cu Shia LaBeouf, Tom Hardy, Guy Pearce, Jessica Chastain si Gary Oldman in distributie.

“Paperboy” este un thriller erotic, a carei actiune este plasata in Florida anilor 1960, cu Nicole Kidman, Matthew McConaughey, Zac Efron si John Cusack in distributie. McConaughey joaca si in drama “Mud”, alaturi de Reese Witherspoon.

Cea de-a 65-a editie a festivalului va cuprinde si doua proiectii speciale – “Moonrise Kingdom” de Wes Anderson, pentru noaptea deschidere a evenimentului, si pelicula “Madagascar 3: Europe’s Most Wanted”. Potrivit zvonurilor din jurul festivalului, pelicula “Prometheus” a lui Ridley Scott ar urma sa intre intr-o sectiune din afara competitiei.

Totodata, Terrence Malick ar putea sa se intoarca in competitia de la Cannes cu pelicula “The Funeral” (nume provizoriu, n.r.), in a carei distributie se regasesc Ben Affleck, Chastain si Rachel McAdams, insa este neclar daca laureatul Palme d’Or de anul trecut, pentru “Pomul vietii/ The Tree of Life”, va reusi sa finalizeze la timp noua sa productie.

Pe de alta parte, printre peliculele care ar putea sa se regaseasca in competitia de anul acesta, se numara si “Rust and Bone”, de Jacques Audiard (cu Marion Cotillard si Matthias Schoenaerts), “Cosmopolis” de David Cronenberg (cu Robert Pattinson), “On the Road”, o adaptare a cartii lui Jack Kerouac, in regia lui Walter Salles (Viggo Mortensen, Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart si Kirsten Dunst), “Amour” de Michael Haneke, o alta colaborare a cineastului cu actrita Isabelle Huppert, dupa “The Piano Teacher” si “Time of the Wolf”.

In schimb, unii dintre marii cineasti au decis sa evite anul acesta Festivalul de la Cannes sau nu vor avea finalizate peliculele pentru a putea participa la editia din acest an a evenimentului, care se va desfasura intre 16 si 27 mai. Dupa ce anul trecut a deschis festivalul cu “Midnight in Paris”, Woody Allen a decis sa isi prezinte cel mai recent film “To Rome With Love” inaintea Festivalului de la Cannes, vineri, in Italia.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

S-au împlinit 139 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu

JUSTIȚIE

Un scurt capitol din procesul liderului PNȚ Iuliu Maniu

București, 11 noiembrie 1947: în urmă cu 76 de ani, Tribunalul Militar a încheiat un capitol important din istoria sa postbelică – procesul lui Iuliu Maniu, liderul Partidului Național Țărănesc (PNȚ), și al altor membri proeminenți ai partidului, printre care Ion Mihalache și Grigore Gafencu.