Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu participarea unor jurnaliști specializați pe handbal din 19 țări, Cristina Neagu a fost votată cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2016. Neagu repetă performanța din 2015 când, de asemenea, a cucerit titlul de cea mai bună handbalistă a lumii.

Cristina Neagu, legitimată la Buducnost Podgorica, a acumulat 64 de puncte și a fost urmată în clasament de două jucătoare norvegiene, Heidi Loke (Gyor), 62 puncte, și Nora Mork (Gyor), 61 puncte. În ancheta realizată de Handball Planet pe posturi au mai fost nominalizate Oana Manea (CSM București) și șase jucătoare străine care evoluează la CSM București, campioana Europei.

Echipa ideală a lumii arată în felul următor: Kari Grimsbo (GyorKC/Norvegia) – Camilla Herrem (ZRK Vardar Skopje/Norvegia), Isabelle Gullden, (CSM București/Suedia), Heidi Loke (Gyor/Norvegia), CRISTINA NEAGU, Nora Mork (Gyor/Norvegia), Ana Viahireva (Rusia/Rostov pe Don), Eduarda Amorim (Gyor/Brazilia)

CSM București a avut cele mai multe nominalizări, 7, urmată de Gyor (6), ZRK Vardar (5), ZRK Buducnost (3) etc.

Franța a dat cele mai multe propuneri (6), urmată de Norvegia (4), Rusia (4), Muntenegru, Olanda, Suedia (câte 3), Germania, România (2), Serbia, Croația, Brazilia, Ungaria și Spania (1).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns