Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Criza de sange A2 si B3 la Centrul de Transfuzii

Sigla Informatia Zilei
Centrul de Transfuzie Sanguina din Satu Mare se confrunta cu o acuta criza de sange la grupele A2 pozitiv, A2 negativ si B3 - negativ,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Centrul de Transfuzie Sanguina din Satu Mare se confrunta cu o acuta criza de sange la grupele A2 pozitiv, A2 negativ si B3 – negativ, informeaza managerul institutiei, dr. Doina Crisan.Cauza pentru care unitatea a ramas pe stoc zero la grupe sus amintite o reprezinta consumul ridicat din ultimele doua luni, in mare parte datorita numeroaselor cazuri de hemoragii digestive. Astfel, centrul a fost nevoit sa faca mobilizari, sa apeleze la donatorii fideli sau apartinatorii pacientilor pentru a face fata cererii.

“Avem donatori, insa pe grupele deficitare sunt insuficienti in raport cu nevoile existente. Problema e ca atunci cand este solicitata aceeasi grupa de sange mai multa vreme se termina stocul si este greu de refacut. Avem mare nevoie de donatori pe aceste grupe de sange”, a explicat dr. Crisan.

De la inceputul anului si pana in prezent s-au adresat centrului  aproximativ 5.000 de donatori, cu o medie zilnica de 50 – 60 de persoane.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS MOTIVAȚIA

Obiectivele realiste contribuie la creșterea stimei de sine

Începutul unui nou an este revigorant mai ales în plan psihologic - întoarcerea paginii se simte întotdeauna ca pe un nou început, atât de proaspăt și de motivant. În 2020, am intrat nu numai într-un an nou, ci într-un deceniu cu totul nou.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now