Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CRIZA ENERGETICĂ

Criza energetică și birocrația forțează companiile germane să se mute în străinătate

Criza energetică și birocrația forțează companiile germane să se mute în străinătate
Multe companii germane iau în considerare relocarea producției în străinătate din cauza costurilor ridicate ale energiei și a problemelor birocratice, conform unui studiu al Camerei Germane pentru Comerț și Industrie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În contextul în care prețurile la energie sunt în continuă creștere și birocrația îngreunează activitățile, multe companii industriale germane se văd nevoite să ia în considerare relocarea producției în afara granițelor. Un studiu recent realizat de Camera Germană pentru Comerț și Industrie (DIHK) arată o tendință alarmantă: aproape patru din zece companii industriale germane analizează posibilitatea de a restrânge sau muta producția în străinătate.

 

 

Potrivit studiului DIHK, consultând 3.300 de companii, 37% dintre acestea iau în considerare diminuarea producției sau transferul acesteia în străinătate. La companiile mari, proporția celor care se gândesc la această opțiune este și mai mare, una din două analizând această posibilitate ca un răspuns direct la costurile energetice ridicate și la dificultățile administrative întâmpinate.

 

 

Achim Derks, director-adjunct al DIHK, a subliniat gravitatea situației: „S-a ajuns la un punct de saturație, dat fiind că o treime dintre companii vor relocarea activităților. Pentru industrie, este un rezultat preocupant”.

 

 

Camera Germană pentru Comerț și Industrie acuză politicienii că nu au reușit să ofere companiilor o perspectivă clară privind aprovizionarea cu energie în mod rentabil. De asemenea, DIHK cere diminuarea accizelor la energie, ca măsură de sprijin pentru firmele afectate de această criză.

 

 

Această tendință de relocare poate avea implicații serioase asupra economiei germane, pierderea activităților industriale putând duce la scăderea numărului de locuri de muncă și la diminuarea competitivității pe plan internațional. În plus, tranziția energetică, deși necesară, pare să aducă mai multe riscuri decât oportunități în momentul de față, după cum indică studiul DIHK.

 

 

Este clar că autoritățile trebuie să intervină cu soluții concrete pentru a preveni un val de relocări care ar putea destabiliza și mai mult economia germană. Debatul este deschis, iar deciziile luate în următoarea perioadă vor fi cruciale pentru viitorul industrial al Germaniei.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns