Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Csibi (WWF România): Clădirile verzi în România trebuie să reprezinte un subiect serios

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Clădirile verzi în România trebuie să reprezinte un subiect serios, nu să ne gândim doar că acesta este un concept trandy, a declarat, joi, 10 mai, în cadrul celei de-a treia ediţii a Galei de Premiere în domeniul sustenabilităţii “Romania Green Building Council Awards”, Magor Csibi, director WWF România.

“Există concepţia în România că dacă vorbim despre conceptul de clădiri verzi, vorbim despre oameni obsedaţi de ecologie. Din acest punct de vedere, eu spun că suntem pe un drum greşit. Această concepţie o regăsim şi la administraţiile locale. Cred că împreună putem să construim foarte multe lucruri interesante şi lucruri bune. Dacă ne aşteptăm din partea celor care fac administraţie la nivel local, dar şi la nivel european, cred că este greşit. Suntem pe o cale bună numai dacă clădirile verzi nu reprezintă o idee de a face o imagine şi de a crea ceva doar pentru că este trendy”, a afirmat Csibi.

 

Romania Green Building Council (RoGBC) – Consiliul Român pentru Clădiri Verzi este o asociaţie apolitică şi non-profit, ce încurajează apariţia condiţiilor de piaţă, educaţionale şi legislative necesare transformării industriei construcţiilor şi a celor adiacente în scopul creării şi renovării unor clădiri performante care să fie atât sustenabile, cât şi profitabile.

RoGBC a primit acreditarea de membru cu drepturi depline – “Established Council”, al World Green Building Council (WorldGBC).

Asociaţia organizează, joi, la Bucureşti, cea de-a treia ediţie a Galei de Premiere în domeniul sustenabilităţii “Romania Green Building Council Awards”.

În acest an, categoriile la care vor fi acordate distincţii sunt: Proiectul Verde al anului, Compania Sustenabilă a anului, Produsul Verde Inovator al anului, Furnizorul Verde de Servicii al anului şi Programul Educaţional din domeniul clădirilor verzi al anului.

Concursul este disponibil pentru toate companiile active în România ce au avut proiecte finalizate până la data de 31 decembrie 2011.

Invitaţi speciali ai galei sunt: Bogdan Olteanu, vice-guvernator Banca Naţională a României (BNR) şi Magor Csibi, director pentru România al WWF.

Trofeele acordate de către RoGBC sunt fabricate din 100% materiale refolosite, parte a unei fabrici de ferestre (ramă din lemn şi sticlă).

În 2011, câştigătorii celor patru premii au fost: Swan Office&Technology Park (categoria “Proiectul Verde al anului”), CUNDALL Engineering (“Compania Sustenabilă” şi “Furnizorul Verde de Servicii” al anului) şi Solar Decathlon, PRISPA Team (“Programul Educaţional din domeniul clădirilor verzi”).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns