Image 1
Image 2
Acasa

CSM Satu Mare a ajuns ciuca bătăilor din Liga 3! Fără victorie în luna aprilie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fapt previzibil, echipa de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare îşi continuă evoluţiile mediocre. Drept urmare, în meciul de sâmbătă cu FC Bihor Oradea, sătmărenii au suferit o nouă înfrângere care ne-a arătat, încă o dată, care este în acest moment, adevărata faţă a fotbalului sătmărean, a celor care îl conduc: MEDIOCRITATEA.

Ca finanţator nu poţi aloca fonduri care servesc mediocritatea. Decât dacă tu, finanţator, eşti submediocru. Aşa că tu, Primărie, Consiliu Local, dacă dai dovadă de bun simţ, trebuie să stopezi risipa. Să nu mai finanţezi non-performanţa. Iar dacă persoanele care conduc destinele acestei echipe de fotbal nu pleacă de bunăvoie, atunci trebuie să li se impună acest lucru. Indiferent de prietenii, de statut, de postul ocupat în cadrul clubului, preşedinte, director, antrenor etc. Sigur, pe listă trebuie incluşi şi o parte din jucătorii echipei. Care nu (mai) pot să se exprime la nivelul Ligii 3. Sau nu au calităţile necesare pentru a face faţă cerinţelor. Dar aici nu mai este vina lor, ci a celor care i-au evaluat şi le-au oferit contracte. Ei şi-au oferit serviciile. Iar dacă au fost supraevaluaţi şi li s-au oferit salarii mai mari decât merită şi li s-au fixat obiective peste putinţa lor, vina este a celor care i-au angajat.

Apropo de obiectiv. Este posibil, ba chiar foarte probabil, să se folosească drept scuză faptul că obiectivul CSM-ului a fost calificarea în playoff. Un obiectiv atins. CSM a ajuns în playoff. Dar mai departe? Ce facem? Mimăm fotbalul? Până la final de campionat ne prefacem că jucăm fotbal? Păi atunci haideţi să-i răsplătim pe aceşti oameni cum se cuvine. Voi, jucători, antrenori, directori, preşedinţi, ne-aţi oferit fotbal cu linguriţa, noi vă plătim cu pipeta.

Una peste alta, puneţi punct rispei domnilor finaţatori. Şi aveţi curajul să o luaţi de la capăt. Reinventaţi centrul de copii şi juniori de la Olimpia şi lăsaţi asocierile cu “akademii” private.

• CSM Satu Mare – FC Bihor Oradea 1-2 (1-1)
Marcatori: Mansour (7)/ Hosu (1), Sergiu Jurj (71).
CSM: Fila – Negrea (77 Vaida), Mureşan, Bara, Prodan, Orte Rodrigo (46 Vădan), Gorba (46 Lazăr), Mărieş (61 Zsiga), Bura (46 Ziman), Süveg Nándor, Mansour.

În celălalt meci al etapei a 5-a din Seria 10 a Ligii a 3-a: Gloria Bistriţa – Lotus Felix 1-0.

CLASAMENT
1. FC Bihor 5 4 0 1 12- 6 52
2. Gloria Bistriţa 5 3 2 0 7- 5 49
3. CSM Satu Mare 5 0 1 3 3-12 39
4. Lotus Felix 5 1 1 3 8-10 31
Etapa viitoare: Lotus Felix – CSM SM, FC Bihor – Gloria Bistriţa.

Ciornă automată

3 comentarii

  1. Dragi domni ,

    Ma intreb oare voi nu intelegeti ca CSM Satu Mare nu dipune de un finantator care sa suporte cheltuielile cu deplasarile foarte lungi din Liga II .Domnii Csck si Fabian sunt domni cu bun simt si nu bva vor raspunde la acuzatiile d-voastra pt ca ei cunosc realitatea .Deci ,ar trebuii sa va dati seama domnilor de situatia exacta de la club si sa incetati cu aceste articole car nu-si au sensul.

  2. Cipri Doba, aici as vrea sa te contrazic. Doar o mica parte din presa, nici macar nu toata presa aservita lui Gavril, ar fi de acord cu cele spuse mai sus. Noi vedem ca toata presa, sau o mare parte a ei, nu e de acord cu rezultatele, cu banii care se cheltuie aiurea pe 5 antrenori, echipa a doua si staf de champions league… in liga 3… manager, antrenor, antrenor secund, antrenor cu portarii, preparatori, delegat, delegat “secund”, antrenor la echipa secunda cred ca si FC Barcelona ar fi invidioasa pe un asa staf numeros, platit din banii satmarenilor, an de an. Presa nu e pentru a lauda normalitatea, domnule.

  3. Personal, în trecut, aşteptam obiectivitate din partea jurnaliştilor. M-am lecuit de mult de o asemenea naivitate. Voi, gazetarii scrieţi doar la comandă, după cum suflă vântul interesului personal. Mi-aţi dovedit-o cu vârf şi îndesat şi dvs, domnule Demian, atât pe tot parcursul acestui an, cât şi în trecut. Dvs nu aţi avut niciodată nici un singur cuvânt de bine despre această echipă. Anul trecut, că de ce e situată în play-out; acum că de ce nu jucăm mai bine pt a ne situa peste Oradea, sau Bistriţa. Sunt sigur că dacă am fi prins un loc de baraj, aţi fi invocat ratarea promovării; iar dacă printr-o minune am fi reuşit chiar şi promovarea, în dauna,,balaurilor” Oradea, Bistriţa şi mai ales Hunedoara, aţi fi cârtit din nou, invocând cheltuielile prea mari, în raport cu neînsemnata performanţă, promovarea din C în B. Exact ca în pilda cu creştinul ce mergea înspre târg cu măgăruşul său şi cu clevetitorii săi, de la margine de drum.

Lasă un răspuns

FOTBAL

Meciuri atractive la cumpăna dintre ani

Sunt câteva campionate de fotbal din Europa în care se joacă inclusiv în ultimele zile din an, respectiv în primele zile din următorul. Ele se bucură de un real succes, tribunele fiind absolut pline, în special în Anglia și Scoția.