Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CSM Satu Mare debutează cu o victorie în sezonul de primăvară

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CSM Satu Mare a debutat cu o victorie în sezonul de primăvară al Ligii 3 la fotbal, 2-0 (1-0) cu Sportul Șimleu Silvaniei. O victorie importantă a grupării sătmărene în tentativa ei de a evada din subsolul clasamentului Seriei 10, de a evita retrogradarea în județ. 

Fapt îmbucurător, victoria de sâmbătă a fost obținută în urma unui joc bun al sătmărenilor, mai ales în prima parte. Dar parafrazând o expresie consacrată ”mai e mult până departe” lupta pentru atingerea obiectivului este una foarte dificilă. Până la final de sezon sunt puține meciuri de jucat, doar 7 etape.

Meciul de sâmbătă a început în nota de dominare a echipei sătmărene care și-a creat câteva bune ocazii de a marca.  A ratat mai întâi Chitaș (min. 4), blocat la 4 metri de portarul advers, apoi Zsiga (min. 12) a trimis din lovitură liberă de la 18 metri, puțin peste poartă. După aceste două ocazii a venit și golul din minutul 18. După un corner executat de Zsiga de pe partea dreaptă, Gabi Cădar s-a înălțat la 6 metri și a marcat cu o frumoasă lovitură de cap. Până la pauză sătmărenii și-au mai creat trei situații de a marca, dar au ratat pe rând Chitaș, Cădar și Ziman. Oaspeții au avut o singură ocazie, în minutul 24 când tânărul portar Alex Cadar a blocat șutul de la 10 metri expediat de Luigi Pop.

După pauză jocul a mai scăzut în intensitate, iar ocaziile au fost mai puține. Dar tot sătmărenii au dominat teritorial, iar în minutul 78 au reușit să majoreze scorul tot după o fază fixă. Zsiga a executat un corner de pe partea stângă, un fundaș a respins greșit, până la Chitaș care a reluat în plasă, din 10 metri.

CSM Satu Mare: Alex Cadar – M. Neyiki, Tincău, Vădan, Ionescu, Schwarckopf, Ziman, Chitaș (83 R. Nylvan), Zsiga, B. Nylvan (70 Șimon), G. Cădar (Barth). Antrenor: Zoltan Ritli.

Sportul: Șipoș – Leitan, R. Pop, Crișan, Contraș, Ciaca, L.Pop, Mansour Gueye, Bodiș, Petruș, Caba.

A arbitrat bine Alexandru Gornic (Arad), ajutat la cele două linii de aistenții Doru Lucaciu (Cluj) și Marius Bălan (Dej).

Zoltan Ritli: Am câștigat un meci important

”A fost un meci foarte important pentru noi, pe care trebuia neparat să-l câștigăm. Și, după părerea mea, am obținut o victorie meritată în fața unei o echipe compacte, cu un joc solid. Am dominat jocul, am avut răbdare, am construit, am avut ocazii, am marcat. Îi felicit pe băieți pentru jocul bun și dăruirea din teren. Una peste alta este un început bun de sezon, dar în continuare ne va fi foarte greu. Trebuie să adunăm cât mai multe puncte pentru a urca în clasament. Dar asta nu se poate fără muncă multă, jocuri bune la care mai trebuie adăugat și puțin noroc”, a declarat antrenorul Zoltan Ritli după primul meci din sezonul de primăvară.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Lasă un răspuns