Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Şi Victor Ponta şi PSD sunt într-un moment de cumpănă. Situaţia economică a României nu este roză, situaţia socială este şi ea precară, singurul rost pe lume al unui guvern Victor Ponta este să menţină stabilitatea. Dacă reuşeşte, înseamnă că a depăşit un moment greu şi merită felicitat.

Mai mult de atât este greu de făcut. Puţine din promisiunile electorale, pronunţate la ora când se afla în opoziţie vor putea fi realizate. Noul premier revine cu picioarele pe pământ, aceasta în cazul în care va fi validat de Parlament şi el va fi noul premier, din declaraţile sale se deduce că în câteva luni nu o să facă minuni.

Desigur, una este când strigi, să scandezi din opoziţie, din această postură eşti liber să ceri în gura mare mărirea salariilor, una este să promiţi că din prima zi de guvernare returnezi bani bugetarilor şi cu totul alta este să fii pus în situaţia să o faci. De acum toată lumea va fi cu ochii pe Victor Ponta şi guvernul său.

Poate că prezenţa lui în fruntea executivul este de fapt o mare ţeapă trasă lui de Traian Băsescu. Nu excludem ipoteza că şeful statului l-a numit premier convins că îşi va rupe gâtul. Victor Ponta nu a deţinut nicio funcţie executivă, iar în ultima vreme, ca politician, n-a făcut altceva decât să strige „Jos Băsescu! Jos tiranul!” şi să facă promisiuni pe care, acum, nu are cum să le onoreze.

Dacă nu va izbuti să realizeze ceva notabil, dacă va eşua în această întreprindere de prim-ministru, va înlesni ascensiunea lui Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta din urmă nu se află degeaba la Neptun, nu a ajuns acolo doar pentru a se bronza. Poate că în programul său nu ;i-a planificat să stea la soare. El şi Traian Băsescu au însă liniştea necesară pentru a pune ceva la cale. Rămâne de văzut despre ce este vorba, Ungureanu este abia la începutul carierei sale politice, are ani buni în faţă.

În cele două luni de guvernare a adunat aprecieri pozitive, s-a ridicat în jurul său un val de simpatii, opinia generală este că a ajuns un om politic de mare viitor. Dacă într-adevăr va crea o nouă construcţie politică, va avea mari şanse de izbândă. Are mai multe acum, în circumstanţele în care nu este blocat de sarcini executive în Palatul Victoria. Toate ghinioanele sau gafele lui Victor Ponta, dacă acesta le va comite, vor fi binevenite pentru cariera imediată a lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Afirmaţia lui Victor Ponta că pregăteşte un guvern de oameni cinstiţi, nu va fi crezută de public. Ne amintim sloganul din timpul protestelor din iarnă „PDL şi PSD fură prin rotaţie!” Planează asupra întregii lumi politice bănuiala că ar fi coruptă. Clasa politică nu împrăştie în jur un damf de tămâie, mai ales că alegerile bat la uşă, iar miza este uriaşă. PSD şi aliaţii săi îşi joacă soarta politică pe cel puţin patru ani, iar pentru găleţi şi greble sunt necesari banii.

Ideea lui Victor Ponta enunţată cândva că România trebuie condusă de tehnocraţi, că tehnocraţii sunt unica şansă de a scoate ţara din marasmul economic, nu mai stă de astă dată în picioare. Este în curs de alcătuire un guvern politic. Unul de tehnocraţi le-ar limita accesul la resurse, în acest sens democrat-popularii au trăit o experienţă grea cu Mihai Răzvan Ungureanu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Puterea paralelă

Asculta acest articol Misterul care pluteşte peste realitatea politică a ultimilor ani pare mai profund decât cel aşternut peste revoluţia

Sigla Informatia Zilei

Fapte mărunte

Asculta acest articol Deseori ceea ce numim “scandaluri” sunt în realitate doar fapte mărunte, țânțari din care facem armăsari pe