Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FOTBAL

Cui îi dedică Messi al 8-lea Balon de Aur

Luni, 30 octombrie 2023, la Teatrul Chatelet din Paris, fotbalistul argentinian Lionel Messi a fost din nou în centrul atenției, de această dată pentru cucerirea premiului Balonul de Aur pentru a opta oară în cariera sa.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu acest nou titlu, Messi a stabilit un record în lumea fotbalului, arătând încă o dată că este unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor.

 

Totuși, ceea ce a făcut această victorie cu adevărat specială a fost momentul ales pentru a-l sărbători. Messi a ales cu grijă să dedice acest premiu memoriei legendarului Diego Maradona, în ziua în care fostul idol argentinian ar fi împlinit 63 de ani.

 

În timpul ceremoniei de la Paris, Messi a rostit cuvinte sincere și pline de emoție: “Îmi amintesc de Diego, este ziua lui și nu există un loc mai bun pentru a-l onora decât înconjurat de atâția oameni cărora le place fotbalul, așa cum îi plăcea lui. La mulți ani, Diego, împart acest premiu cu tine.”

 

Așa cum se știe, Messi a câștigat cu echipa națională a Argentinei Campionatul Mondial în decembrie anul trecut, lucru care a cântărit mult pentru câștigarea acestui trofeu. Cu acest trofeu din 2022, Messi a adăugat o altă performanță notabilă la palmaresul său, devenind primul câștigător al Balonului de Aur care nu joacă în Europa, după o carieră notabilă petrecută la FC Barcelona și, mai recent, la Paris Saint-Germain.

 

Messi a primit trofeul din mâinile lui David Beckham, fostul internațional englez și coproprietar al clubului Inter Miami, echipa la care Messi evoluează.

 

Dar în spatele acestei realizări excepționale stă amintirea lui Diego Maradona, un om care a influențat nu doar cariera lui Messi, ci și întreaga lume a fotbalului. Maradona, legenda fotbalului argentinian și mondial, a părăsit această lume într-un mod tragic pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns