Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DOBÂNZI ATRACTIVE

Cum îți crești economiile cu titluri de stat

Oferta Fidelis din iunie 2024 reprezintă o oportunitate excelentă pentru români de a-și crește economiile prin investiții sigure și profitabile.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Ministerul Finanțelor lansează în perioada 18 – 28 iunie o nouă ofertă publică de vânzare de titluri de stat Fidelis, destinată populației. Aceasta este a treia ofertă derulată prin intermediul Bursei de Valori București (BVB) de la începutul anului și a 17-a de la reluarea programului Fidelis în iulie 2020. Prin intermediul precedentelor 16 oferte, Ministerul Finanțelor a atras de la populație aproape 29,5 miliarde lei (6 miliarde euro).

 

Oferta Fidelis din iunie 2024 include cinci emisiuni, dintre care două în euro și trei în lei, una fiind special dedicată donatorilor de sânge. Detaliile fiecărei emisiuni sunt următoarele:

 

 

Emisiune pentru donatori de sânge: Maturitate de 1 an, dobândă anuală de 7%. Dedicată celor care au donat sânge începând cu 1 ianuarie 2024 până la 28 iunie 2024.

Emisiune cu maturitate de 1 an: Dobândă de 6% pe an.

Emisiune cu maturitate de 3 ani: Dobândă de 6,85% pe an.

Emisiuni în euro:

Emisiune cu maturitate de 1 an: Dobândă de 4% pe an.

 

Emisiune cu maturitate de 5 ani: Dobândă de 5% pe an.

Procedura de subscriere și beneficii

Persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie titluri de stat Fidelis denominate în lei și în euro. Subscrierea se realizează prin intermediul consorțiului de intermediere format din Alpha Bank România, BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română și BRD – Groupe Société Générale, sau prin intermediarii autorizați de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

 

Avantajele investiției în titluri de stat Fidelis

Veniturile obținute din investițiile în titlurile de stat Fidelis, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile. Aceasta reprezintă un avantaj semnificativ comparativ cu alte forme de economisire și investiții. În plus, titlurile de stat sunt considerate investiții sigure, fiind garantate de stat, ceea ce oferă un nivel ridicat de securitate pentru economiile investitorilor.

 

Simplitatea și accesibilitatea investiției

Procesul de subscriere este simplu și accesibil, permițând investiții minime de 500 lei pentru titlurile denominate în lei și de 1.000 euro pentru cele denominate în euro. Astfel, investiția în titluri de stat Fidelis este accesibilă unei game largi de investitori.

 

Calendarul ofertei

Perioada de derulare: 18 – 28 iunie 2024

Data alocării: 28 iunie 2024

Data estimată de intrare la tranzacționare: 4 iulie 2024

Prin participarea la această ofertă, investitorii pot beneficia de dobânzi competitive și de avantajul neimpozitării veniturilor, făcând din titlurile de stat Fidelis o opțiune atractivă pentru creșterea economiilor. În plus, investiția în titluri de stat Fidelis contribuie la finanțarea bugetului de stat și susține dezvoltarea economică a României.

 

Concluzie

Oferta Fidelis din iunie 2024 reprezintă o oportunitate excelentă pentru români de a-și crește economiile prin investiții sigure și profitabile. Cu dobânzi atractive de până la 7% pe an pentru titlurile în lei și până la 5% pe an pentru cele în euro, investitorii pot obține randamente superioare celor oferite de majoritatea produselor bancare disponibile pe piață. Neimpozitarea veniturilor din dobânzi și câștiguri de capital adaugă un avantaj suplimentar, făcând aceste titluri de stat o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și diversifice portofoliul de investiții și să beneficieze de stabilitatea oferită de statul român.

 

CITEȘTE ȘI: Titluri de stat Fidelis pentru populație

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns