Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REȚETA PERFECTĂ PENTRU REVELION

Cum să amesteci mălaiul pentru a prăji peștele crocant

Cum să amesteci mălaiul pentru a prăji peștele crocant
Se spune că dacă îl consumăm la trecerea dintre ani, vom „aluneca” mai ușor printre greutățile anului care vine
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

În noaptea de Revelion, tradiția cere ca peștele să fie prezent pe masă, pentru a asigura un an nou mai ușor, fără necazuri.

 

 

Gospodinele pregătesc diverse rețete, dar peștele prăjit în crustă de mălai, servit cu mujdei și mămăligă, rămâne cel mai apreciat.

 

 

Totuși, nu toată lumea știe secretul pentru ca peștele să iasă crocant și gustos. Află cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peștele pentru a obține o crustă perfectă!

 

Pentru a obține peștele prăjit ideal, cu o crustă crocantă la exterior și suculent la interior, trebuie să amesteci mălaiul cu făină de grâu. Acest amestec face ca peștele să fie mai gustos și să obțină o rumenire uniformă.

 

 

Iată rețeta completă pentru un pește prăjit delicios: Ingrediente:

 

 

2-3 pești proaspeți (preferabil caras)

 

Sare și piper

 

Mălai

 

Făină albă

 

500 ml ulei pentru prăjit

 

Usturoi pentru mujdei

 

Mămăligă

 

Felii de lămâie

 

Mod de preparare:

 

 

Curăță peștele de solzi și eviscerează-l. Clătește-l cu apă rece și pune-l pe prosoape absorbante.

 

Asezonează peștele cu sare și piper și lasă-l să odihnească timp de 15 minute.

 

Amestecă făina albă cu mălaiul într-un vas și dă peștele prin acest amestec. Scutură-l ușor pentru a îndepărta excesul de făină.

 

Într-o tigaie adâncă, pune uleiul la încins la aproximativ 170°C.

 

Prăjește peștii pe rând, având grijă ca uleiul să fie suficient de fierbinte pentru a evita îmbibarea cu ulei. După prăjire, scoate peștele pe un platou cu șervețele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.

 

Servește peștele cald, alături de mujdei și mămăligă, pentru o masă tradițională de Revelion!

 

 

De ce mâncăm pește de Revelion? Se spune că dacă îl consumăm la trecerea dintre ani, vom „aluneca” mai ușor printre greutățile anului care vine. De asemenea, peștele trebuie să fie primul aliment consumat în noul an, motiv pentru care se servește imediat după miezul nopții.

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*