Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

IGIENĂ ORALĂ

Cum să obții dinți albi și drepți? De ce să alegi fațete dentare?

Cum să obții dinți albi și drepți? De ce să alegi fațete dentare?
Zâmbetul tău este o parte importantă a propriei identități.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fiind primul lucru pe care oamenii îl observă atunci când te întâlnesc, poate avea un impact major asupra modului în care ești perceput. Din păcate, dinții pot fi afectați de o serie de factori, cum ar fi carii, uzură dentară, pete sau înghesuire. Acestea pot duce la un zâmbet inestetic. Însă, ca toate problemele dentare, pot fi tratate. Fațetele dentare reprezintă una dintre rezolvări, scopul lor fiind acela de a-ți oferi un zâmbet impecabil. Ce sunt și de ce să le alegi, află în rândurile următoare.

 

 

Ce sunt fațetele dentare?

 

Fațetele dentare sunt niște pelicule subțiri realizate din ceramică presată. Acestea se aplică pe dinții frontali pentru a le îmbunătăți aspectul. Poți alege fatete dentare pentru a ascunde pete, decolorări, cioburi, fisuri sau chiar corecta ușoare malpoziții dentare. Nu există o fațetă dentară universală. Medicii dentiști le realizează la comandă pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților tăi naturali.

 

 

Procedura pentru realizarea fațetelor dentare este relativ simplă și nedureroasă. Dentistul pregătește dinții prin îndepărtarea unui strat subțire de smalț. Acest pas este necesar pentru a face loc fațetelor și pentru a se asigura potrivirea perfectă a acestora. Apoi, se vor lua amprentele dinților pentru a crea fațete personalizate. După confecționarea lor, vor fi cimentate pe dinții naturali. Trebuie menționat faptul că, dacă ai nevoie de un implant dentar cluj, acest dinte nu necesită fațete, pentru că fațetele dentare se aplică doar peste dinții naturali.

 

 

De ce să porți fațete dentare?

 

Dacă vrei să îți îmbunătățești vizibil zâmbetul, fațetele dentare sunt în prezent una dintre soluțiile potrivite. Sunt create pentru a se potrivi perfect cu restul dinților, oferind un aspect natural și armonios. După cum menționam, acestea pot acoperi petele, decolorările și îngălbenirea dinților, ascunde ciobirile și fisurile, făcând dinții să arate ca noi. Fațetele pot fi utilizate chiar și pentru a modifica forma dinților făcându-i să pară mai lungi, mai scurți, mai lați sau mai subțiri. Odată plasate pe dinți, nu vor crea un aspect de dinți falși. Bineînțeles, pentru a obține un astfel de aspect, este necesar ca lucrarea să fie realizată de un specialist cu experiență. Fiind realizate din materiale durabile, sunt rezistente la decolorare și pete.

 

 

Există dezavantaje în a alege o astfel de lucrare estetică?

 

În ciuda numeroaselor avantaje pe care le oferă, trebuie să știi că există și câteva mici dezavantaje. Dacă o fațetă se deteriorează, nu poate fi reparată. Ci doar înlocuită. În primele zile după aplicare, este posibil să apară dificultăți în pronunțarea anumitor cuvinte. De asemenea, procedura este una ireversibilă. Odată aplicate pe dinte, modificarea structurii dintelui este ireversibilă, acesta nemaiputând să revină la starea sa inițială.

 

 

În final, dacă îți dorești un zâmbet perfect, poți alege să porți fațete dentare. Această procedură dentară estetică îți oferă oportunitatea să obții dinții albi, drepți și atrăgători, la care ai visat dintotdeauna. Programează o consultație și discută cu medicul specialist despre opțiunile tale. Fă pasul spre un zâmbet de invidiat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Candidaţii ARD Sorin Ghilea şi Ovidiu Mureşan vor să lupte pentru eficientizarea sistemului sanitar

Sănătatea şi familia se numără printre priorităţile candidaţilor ARD Satu Mare. Sorin Ghilea- candidatul Alianţei România Dreaptă, colegiul 2 Senat şi av. Ovidiu Mureşan – candidatul ARD, colegiul 5, Camera Deputaţilor susţinuţi de dr. Cosmin Raţiu – consilier local PDL şi proprietarul Clinicii Sfântul Anton Satu Mare vor să lupte pentru eficientizarea sistemului sanitar.