Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cursurile de apă din zona Tăşnad n-au fost decolmatate din anii 2000

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
prefectulk dr. Eugeniu Avram, Cosmin Dorle, Vasile Mitrasca si Gheorghe Jurchis la întalnirea de la Tasnad
prefectulk dr. Eugeniu Avram, Cosmin Dorle, Vasile Mitrasca si Gheorghe Jurchis la întalnirea de la Tasnad

Culturile distruse de pe poldere nu pot fi despăgubite nici de firme de asigurări nici de stat

Ploile din ultima perioadă  au creat mari probleme pe mai multe cursuri de pă din judeţ. În afară de Tur şi Crasna, pericolul de inundaţii este iminent şi pe cursurile din zona Tăşnad.

Prefectul dr. Eugeniu Avram, însoţit de Ramona Antonescu şi Cosmin Dorle, şefi de servicii, s-au întâlnit la sediul Primăriei Tăşnad joi, 28 martie, de la ora 14,30, cu o echipă a Direcţiei Apelor Române Bihor (de care aparţine reţeaua de pârâuri din zonă), condusă de directorul tehnic, Ioan Moise, directorul secţiei Satu Mare, Vasile Andrieş şi şefii ANIF, Adrian Bucureştean şi Carmen Spătărel. Aceştia au stat faţă în faţă cu primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca şi cu cei din comunele Cehal, Săuca, Pir, Andrid, Săcăşeni, Santău şi Petreşti.

Tema întâlnirii informale în fapt, a fost prezentarea de către primari şefilor din sectorul Ape şi Îmbunătăţiri Funciare a situaţiei cursurilor pârâurilor în ideea unor ploi intense respectiv a lucrărilor de care ar fi nevoie pentru înlăăturarea pericolului inundaţiilor, după cum a precizat prefectul la începutul întâlnirii.

 

În Tăşnad, cea mai mare problemă este la Staţiunea balneară

 

Vasile Mitraşca şi-a început prezentarea prin a arăta că văile pârâurilor din zonă n-au mai fost decolmatate de peste 13 ani, puţinele lucrări efectuate fiind şi acelea subfinanţate şi prin urmare, în văile Cehal, Santău şi Ier, existând permanent pericolul unor inundaţii. Dânsul a spus că are probleme cu bălţile ce se formează în zona Staţiunii balneare.

 

Puteţi citi continuarea în ediţia tipărită de vineri, 29 martie, disponibilă la chioscurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns