Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sancțiunile UE împotriva Rusiei au expirat la  31 ianuarie 2025 

Dacă Ungaria nu renunță la dreptul de veto, UE nu mai poate oferi ajutoare Ucrainei.

Dacă Ungaria nu renunță la dreptul de veto, UE nu mai poate oferi ajutoare Ucrainei.
Ce se întâmplă în continuare?  Doar președintele SUA l-ar putea convinge pe Viktor Orban să-îi schimbe poziția. De asemenea o armă împotriva Ungariei este amenințarea că nu va mai primi ajutorul de aproximativ un miliard de euro. Fondurile au fost înghețate la sfârșitul anului 2022 deoarece Comisia UE a concluzionat, în urma analizelor, că Ungaria încalcă diferite standarde și valori fundamentale ale UE.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ce se întâmplă în continuare?  Doar președintele SUA l-ar putea convinge pe Viktor Orban să-îi schimbe poziția. De asemenea o armă împotriva Ungariei este amenințarea că nu va mai primi ajutorul de aproximativ un miliard de euro. Fondurile au fost înghețate la sfârșitul anului 2022 deoarece Comisia UE a concluzionat, în urma analizelor, că Ungaria încalcă diferite standarde și valori fundamentale ale UE. Pentru a elibera fondurile, Ungaria ar fi trebuit să implementeze suficiente reforme până la sfârșitul anului. Acestea includ, printre altele, modificări ale legilor pentru prevenirea conflictelor de interese și combaterea corupției. Dar asta nu s-a întâmplat.  Totuși, vineri, Orban a cerut ca sancțiunile UE împotriva Rusiei să fie declarate expirate.

 

 

 

Ca alternativă la UE, Ungaria a solicitat un împrumut de un miliard de euro din China

 

 

 

Expirarea sancțiunilor ar oferi președintelui rus Vladimir Putin un avantaj semnificativ în război și, în același timp, ar impune costuri mari UE și SUA. Mai mulți diplomați UE i-au cerut vineri lui Orban, să renunțe la dreptul de veto. „Budapesta se joacă cu focul dacă termină cu asta”, a spus un diplomat al UE. Un astfel de pas ar pune în pericol nu numai Ucraina, ci și UE și relația transatlantică. „Orban pare să fie surd”, a continuat diplomatul. La urma urmei, președintele Trump tocmai a amenințat cu noi sancțiuni împotriva Kremlinului.

 

 

„Nu cred că președintele SUA este în favoarea ridicării sancțiunilor împotriva Rusiei în acest moment”, a spus diplomatul. Acest mesaj ar fi trebuit să fie auzit tare și clar și la Budapesta. Pe de altă parte, Ungaria a insistat ca miniștrii de externe ai UE să abordeze problema tranzitului de gaze  rusești prin Ucraina. Pe această rută doar Ungaria, Slovacia și Austria au importat gaze. Totuși diplomații UE și-au exprimat încrederea că Orban va fi de acord cu prelungirea sancțiunilor.

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*