Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INTERDICȚIE RELIGIOASĂ

De ce musulmanii nu consumă carne de porc și ce înseamnă halal

De ce musulmanii nu consumă carne de porc și ce înseamnă halal
Astfel, interdicția consumului de carne de porc este o regulă profund înrădăcinată în tradiția islamică, având atât semnificații religioase, cât și igienico-sanitare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Religia islamică impune anumite restricții alimentare, iar una dintre cele mai cunoscute este interdicția de a consuma carne de porc. Spre deosebire de creștinism, unde nu există limitări stricte în alimentație, în islam și iudaism există numeroase reguli privind alimentele permise și interzise.

 

 

De ce este porcul considerat necurat?

 

Coranul, cartea sfântă a islamului, conține mai multe pasaje care interzic consumul de carne de porc, considerată impură. Unul dintre versetele care stabilesc această restricție menționează:

 

 

„Iată ceea ce vă este oprit: mortăciunea, sângele, carnea de porc, dobitocul jertfit altuia decât lui Dumnezeu, dobitocul înăbușit, cel mort de lovitură, de căzătură, ori de împunsătură, ori cel sfâșiat de fiară, în afară de cel pe care ați mai avut vreme să-l tăiați…” [Al-Mâ’idah, 5:3,4]

 

 

Prin urmare, carnea de porc este interzisă deoarece este considerată impură și necorespunzătoare pentru consum conform legilor islamice.

 

 

Ce înseamnă halal?

 

În islam, alimentele permise sunt numite halal, ceea ce înseamnă „permis” sau „conform regulilor religioase”. Carnea halal trebuie să fie obținută printr-un proces specific:

 

 

Animalul trebuie sacrificat într-un mod uman, folosindu-se un cuțit ascuțit.

 

În timpul sacrificării, numele lui Allah trebuie rostit.

 

Sângele trebuie să fie complet eliminat din carne.

 

Animalul trebuie să fie sănătos înainte de sacrificare.

 

La polul opus, alimentele haram (interzise) sunt cele considerate impure sau care nu respectă regulile islamice. Printre acestea se numără carnea de porc, alcoolul, sângele și orice aliment care nu este sacrificat conform tradiției islamice.

 

 

Astfel, interdicția consumului de carne de porc este o regulă profund înrădăcinată în tradiția islamică, având atât semnificații religioase, cât și igienico-sanitare.

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*