Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deca, despre profesorii care au fost în grevă: Vor fi plătiţi în conformitate cu zilele lucrate

Deca, despre profesorii care au fost în grevă: Vor fi plătiţi în conformitate cu zilele lucrate
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că profesorii care au fost în grevă nu vor fi sancţionaţi, însă nu vor fi plătiţi pentru zilele în care au protestat.

Întrebată de jurnalişti dacă profesorii care au făcut grevă vor fi sancţionaţi ministrul Ligia Deca a spus: ”Nu este vorba despre o sancţiune. Este vorba despre o prevedere legală asumată şi în scris de către federaţiile sindicale în informările pe care le-au făcut către membrii de sindicat. În acest context, legal, noi nu am făcut decât să rămânem în statul de drept pe care-l avem şi să aplicăm legea, adică am solicitat ca plăţile să se facă în funcţie de numărul de zile lucrate pentru fiecare cadru didactic. Toţi cei care au fost la şcoală, vor fi plătiţi în conformitate cu zilele lucrate. Cei care au ales o formă de protest, la fel, vor fi plătiţi în funcţie de zilele lucrate. Nu există niciun fel de altă sancţiune, n-am făcut niciodată presiune asupra cadrelor didactice care protestează şi am rugat să nu existe niciun fel de presiune nici asupra cadrelor didactice care au ales să continue procesul educaţional. Este normal să ne respectăm punctele de vedere şi opţiunea de a ne face publice anumite doleanţe!”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Buna ziua !

    As vrea si eu sa stiu , daca cineva stie acest lucru , de ce directorii si directorii adjuncti nu au protestat? Pana la urma urmei ei nu sunt dascali ? Sau ei din cauze politice nu “isi permit” acest lucru ? Deci din punctul meu de vedere este strigator la cer ca un conducator sa nu fie in fruntea cetei pe care o conduce ! Poate nu este la locul potrivit paralela: in trecut conducatorii(regii, voievozii, mari conducatori de osti) erau in fruntea oastei cand mergeau la batalie! Doar cei lasi si misei se ascundeau in spatele lor si dadeau bir cu fugitii! Sau sa inteleg ca acele fotolii sunt atat de mari( cu bani multi) si atat de calzi incat au si uitat ca si ei sunt profesori(sau cel putin au fost candva) Printre protestatari precis erau multi profesori de istorie dar unii dintre profesorii de isotrie sunt si actuali directori de scoli, cum de se poate uita de unde au pornit, ce au invatat si ei la randul lor, candva?

Lasă un răspuns