Image 1
Image 2

Depășiri ale cotelor de apărare pe râurile Tur și Crasna

Sigla Informatia Zilei
Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa ABAS din Cluj-Napoca, ne-a trasmis Situaţia hidrologică pentru 22 ianuarie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit aceste situaţii, Sectoarele îndiguite ale râurilor Tur (în aval de acumularea Cӑlineşti-Oaș) și Crasna (în aval de stația hidrometrică Craidorolț) rămân sub incidența codului galben hidrologic până la miezul nopții.

 

Râul Tur, pe sectorul aval de stația hidrometrică Turulung, s-a aflat sub cod portocaliu până la ora 12.
În momentul actual, se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare pe râurile Tur (sectorul îndiguit Turulung – Micula) și Crasna (sectorul îndiguit Domănești – Berveni).

 

Acumularea Călinești-Oaș atenuează debitele produse pe cursurile de apă din bazinul hidrografic superior al râului Tur. În aval de acumulare debitele evacuate sunt controlate, râul Tur fiind îndiguit.

 

Grosimea maximă a stratului de zăpadă măsoară 48 de centimetri la Iezer, județul Maramureș. La Vlădeasa (cota 1400), județul Cluj, grosimea stratului de zăpadă este de 12 centimetri. Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, năboi, sloiuri), existente pe majoritatea râurilor, vor fi în extindere și intensificare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Impact între 2 microbuze, 13 răniți

În noaptea de marți spre miercuri, 16-17 ianuarie 2024, 7 oameni au ajuns la spital după ce două microbuze în care erau 13 pasageri s-au ciocnit în plin în județul Sălaj.