Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputat Andreea Paul: Plagiatul şi boala – soluţiile USL pentru România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Deputat Andreea Paul
Deputat Andreea Paul

Când actul de naştere al politicii în educaţie este plagiatul, la ce te poţi aştepta? Când prima decizie nesănătoasă este să tai fondurile de asistenţă medicală de la persoanele defavorizate, nu mai urmează decât minciuna în formă penală. Aceasta este USL. Oferta de fiecare zi a unei guvernări incompetente.

Educaţia românească se întoarce în timp sub guvernarea USL

USL şi-a încălcat promisiunile din campanie care vizau educaţia şi a făcut paşi mari care întorc din drum reforma învăţământului. Educaţia este sărăcită: bugetul nu este de 6% din PIB în 2013, aşa cum prevede Legea Educaţiei Naţionale şi aşa cum USL a promis în campanie.

Fără să fie interesat de educaţia generaţiei viitoare, USL a blocat pregătirea continuă a educatorilor şi învăţătorilor. Dascălii sunt privaţi de perfecţionarea profesională necesară, iar măsura se răsfrânge direct asupra copiilor noştri.

USL le refuză elevilor din România dreptul la o educaţie corelată cu piaţa muncii şi totodată, le refuză părinţilor sprijinul necesar pentru a-şi ţine copiii în şcoală. Parlamentarii USL au respins amendamentele la Legea bugetului privind învăţământul profesional, programul Şcoală după şcoală pentru copiii de până la clasa a IV-a şi cel privitor la masa în şcoală. În schimb, au anunţat că intenţionează să oprească programul „Cornul şi laptele”. Prima consecinţă va fi creşterea abandonului şcolar în rândul elevilor din familii sărace. A doua – prăbuşirea întregii industrii a laptelui.

Pentru USL nu contează rezultatele excelente ale cercetătorilor români. Cercetarea a fost aruncată în haos prin tăierea fondurilor proiectelor demarate, scoaterea de la finanţare a celor evaluate, apariţia unei porţi deschise spre politizare.

Întregul sistem de învăţământ a fost bulversat de anularea unor progrese importante făcute prin Legea Educaţiei Naţionale. USL a eliminat prevederea care îi împiedica pe rectori să fie în acelaşi timp parlamentari sau să deţină funcţii de conducere în partide politice.

USL a renunţat la standardele de etică şi profesionalism încă de la vârful sistemului. Toţi cei cinci miniştri ai Educaţiei propuşi de USL (Corina Dumitrescu, Ioan Mang, Liviu Pop, Ecaterina Andronescu şi Remus Pricopie) au fost implicaţi în scandaluri de incompatibilitate, fals în declaraţii şi plagiat. Apoi, toţi miniştrii Educaţiei au pus umărul la spălarea primului ministru de acuzaţiile de plagiat. A fost făcut totul pentru ca premierul să nu răspundă pentru un plagiat evident, confirmat de două instituţii abilitate – Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare şi Universitatea Bucureşti.

 

USL îmbolnăveşte sănătatea românească

USL a promis în programul de guvernare un sistem de sănătate care sprijină şi oferă posibilitatea cetăţenilor să atingă o stare de sănătate cât mai bună. Promisiunea este şi azi neîndelinită. În schimb, în sistemul de sănătate ne lovim de taxe noi pentru internare şi de acces redus la serviciile de sănătate.

USL a lovit până şi în cele mai neajutorate categorii sociale: copiii şi categoriile devaforizate nu mai beneficiază de gratuitatea investigaţiilor stomatologice din aprilie 2013, deşi USL a promis creşterea accesului populaţiei la serviciile de sănătate de bază.

Bugetul Serviciilor de Ambulanţă din ţară este cu 25% mai mic decât în anul 2012. Noi disponibilizări sunt aşteptate în sistemul de sănătate publică, ca urmare a reducerii direcţiilor regionale de sănătate publică şi a serviciilor de ambulanţă.

Sistemul de sănătate este într-un haos total. USL nu a reuşit nici până acum să informeze populaţia care este pachetul de servicii medicale de bază la care au dreptul asiguraţii. Cardul de sănătate, proiect lăsat de guvernul PDL finalizat în proporţie de 80% nu este nici până la această oră definitivat. Centrele de sănătate ambulatorii multifuncţionale, promise de USL, nu apar în bugetul Ministerul Sănătăţii. Ministrul Nicolăescu nu ştie ce vrea: USL a promis că va revizui sistemul de salarizare a personalului medical, dar în schimb ministrul a anunţat că medicii care lucrează la stat nu vor putea lucra şi la cabinetele private. O astfel de măsură ar îngrădi dreptul la muncă garantat de Constituţie.

Pe când era în opoziţie, USL anunţa ca prioritară deschiderea spitalelor o dată cu ajungerea la guvernare. De când este Prim-ministru, Ponta nu a mai adus în discuţie acest subiect. Mai mult, nu există niciun proiect şi nicio alocare bugetară pentru demararea construcţiei celor 8 spitale regionale, cu care se lăuda în campania electorală.

Coada umilinţei pentru bolnavi este tot mai lungă. Victor Ponta făcea o declaraţie publică la sfârşitul lunii ianuarie 2013 în care îşi asuma vina pentru criza citostaticelor. La patru luni de la acea declaraţie, criza citostaticelor a rămas în continuare nerezolvată. Măsurile pentru deblocarea birocraţiei pentru ca medicamentele să ajungă la bolnavi lipsesc cu desăvârşire. Între medicamentele citostatice şi pacientul român se interpun 7 instituţii care alcătuiesc un lanţ birocratic greoi şi nefuncţional. Victor Ponta declara pe 25 ianuarie 2013 că „e justificat să mi se ceară demisia pentru criza citostaticelor, dar până miercuri rezolv problema”. În 5 zile adică. Bineînţeles, Victor Ponta nu şi-a dat demisia nici astăzi, deşi problema e în continuare nerezolvată.

 

Andreea PAUL,

Deputat de Ţara Oaşului, Satu Mare

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*