Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputatul PSD Radu Cristescu, atacat dur de conducerea UDMR

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

UDMR susține că un parlamentar dezinformează grosolan

UDMR ripostează la atacurile deputatului PSD Radu Cristescu, printr-un comunicat de presă pe care îl redăm mai jos. Textul este semnat de Organizația Județeană a UDMR Satu Mare.

În septembrie 2020, sătmărenii au decis ca Pataki Csaba și Kereskenyi Gabor să își continue munca în fruntea Consiliului Județean și a Primăriei Satu Mare.

Prin votul lor, sătmărenii au arătat că își doresc ca proiectele demarate în 2016 de președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Satu Mare să continue, răsplătind munca depusă de aceștia timp de 4 ani.

Acum, în 2021, UDMR Satu Mare a primit o nouă responsabilitate: Altfatter Tamas a fost desemnat prefectul județului Satu Mare.

Faptul că UDMR și-a luat acest angajament în fața sătmărenilor este un lucru foarte bun, pentru că nu am fugit niciodată de muncă.

Nu suntem singuri, am pornit la drum alături de PNL, un partid care și-a asumat alături de UDMR un parteneriat pentru dezvoltarea județului Satu Mare, a comunităților în care trăim.

Îi considerăm parteneri și pe colegii de la USR-Plus, chiar dacă au refuzat invitația noastră de a fi în conducerea municipiului Satu Mare.

Așteptăm de la USR-Plus sprijin în sectoarele pe care le conduc la nivel național: Sănătate, Transporturi și Fonduri Europene.

Și nu doar pentru a fi asigurată finanțarea proiectelor aflate în derulare, trebuie să începem și altele noi.

Ne dorim o relație bună și corectă cu PSD, de la care așteptăm o opoziție constructivă. În septembrie 2020, sătmărenii au sancționat candidații care au dat dovadă de demagogie, ură și prostie. Au câștigat candidații pentru care faptele au făcut diferența. Avem o relație bună cu mulți lideri PSD din Satu Mare. Și vom păstra aceste relații amicale și corecte.

Dar, nu vom avea dialog cu cei care seamănă printre sătmăreni vrajbă și își doresc să provoace conflicte interetnice și aruncă cu calomnii împotriva liderilor comunității maghiare. Dacă PSD își dorește să devină o opțiune demnă pentru electorat, atunci trebuie să se delimiteze de astfel de opinii.
Nu vom purta dialog cu un individ care folosește un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos, care a dus lupta politică la cel mai jos nivel cu putință.
Nu acceptăm lecții de moralitate de la acest individ, traseist politic, cu un trecut dubios, pentru care nu a dat încă explicații. Sunt două proverbe românești care i se potrivesc foarte bine: ”Hoțul strigă hoții!” și ”Să nu vorbești de funie în casa spânzuratului!”

Suntem martorii unui eveniment fără precedent în Satu Mare în ultimii 30 de ani: un parlamentar dezinformează grosolan și instigă împotriva maghiarilor.
UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Sătmărenii așteaptă scuze pentru acest derapaj periculos!

Ce a anunțat deputatul PSD în conferința din 28 februarie?

Observăm că în text nu este menționat numele deputatului, dar ținta este clară.

În ultima conferință de presă susținută în 28 februarie, deputatul PSD a lansat un atac la adresa primarului Kereskenyi Gabor ;i a anunțat că PSD va iniția un referendum pentru demiterea acestuia.

Totodată, a lansat câteva întrebări primarului Kereskenyi Gabor:

Din ce bani a fost reabilitat Liceul Kolcsey Ferenc din Satu Mare şi dacă reabilitarea s-a desfăşurat sub semnul legalităţii?

Unde sunt materialele precum granitul şi marmura care au fost dizlocate din Piaţa 25 Octombrie? E adevărat că sunt în curtea unui consilier al primarului din Porumbești?

Câţi bani plăteşte Primăria Satu Mare chirie pentru Liceul Kolcsey Ferenc?

Din ce bani este reabilitată Grădiniţa cu Program Prelungit – GPP şi cui îi aparţine clădirea?

Este adevărat că primarul Kereskenyi este sub protecţia SRI Satu Mare?

Este adevărat că soţia şefului Mocanu de la SRI Satu Mare este angajată la Primăria Satu Mare pe post de şef de cabinet, sau secretar?

Dacă este adevărat că SRI Satu Mare acoperă furturile despre care se vorbeşte­?

Deputatul Radu Cristescu a mai prezentat un dosar care ar conţine o serie de dovezi incriminatoare la adresa primarului Kereskenyi, spunând că primarul de Satu Mare este cercetat de DNA pentru delapidare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

6 comentarii

  1. Este important sa nu confundam maghiarii din Satu-Mare cu UDMR, cel din urma este un partid corupt cu legaturi dubioase cu FIDESZ condus de dictatorul orbán. Noi Maghiarii, din oras ne distantam de aceste partide si indeferent de etnie vrem sa traim in pace indiferent care partide sunt la putere si nu avem nimic comun cu lupta murdara al partidelor.

  2. Acest deputat PSD Radu Cristescu este un SOBOLAN politic, un Trantor pe spatele societatii !!!. In viata lui n-a fost capabil sa faca nici macar un cotet pt. caine !. Este un container genetic incapabil sa faca ceva bun, remarcabil !. Nici nu merita bagat in seama acest catarator prin paturile femeilor !. Cum a putut fi votat un asemenea specimen jalnic, de nimica, pt. a deveni deputat ???. Jalnici sunt si cei care l-au votat !!!. Acest individ face parte din categoria psihopatilor care daca nu stiu sa realizeze ceva bun atunci distrug ca doar la asta se pricep !.

  3. “instigă împotriva maghiarilor”. Cum adica, pentru orice dispute voi UDMR o dati pe partea etnica? Vreti sa-i atraqgeti pe toti maghiatii in conflictele voastre de 2 lei? Lasati-i in pace pe maghiari, majoritatea sint oameni civilizati si la locul lor. Da cine sinteti voi ma udemeristilor, de nu va poate spune omul nimic? Ati venit in Europa ca erati muritori de foame in Mongolia, prindeati popindai si veverite cu zmicul si rodeati ca iepurii coaja copacilor..Ati venit coldusi, n-ati adus cu voi nici un fel de civilizatie, ce aveti la baza sa va dati axum mari? Ciocu mic, hahalere udemeriste!

  4. Domnule Cristescu nu mai faceți zâzanie, nu mai căutați probleme acolo unde nu sunt. Important este ca se face ceva și în Satu Mare. Enumerați realizările făcute de când UDMR este la conducere fata de perioada PSD.. Lăsați-i sa lucreze.

Lasă un răspuns