Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

POPULARITATEA DERMATOGRAFULUI

Descoperirea mormântului faraonului Tutankhamon a dus la creșterea popularității dermatografului

Descoperirea mormântului faraonului Tutankhamon  a dus la creșterea popularității dermatografului
Ochii sunt partea cea mai sensibilă a corpului nostru în ceea ce priveşte orice fel de schimbare de natură cosmetică.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Chiar şi cea mai mică schimbare, de formă şi culoare poate influenţa dramatic aspectul exterior şi poate stimula încrederea în sine. Cu acest scop, atât chimiştii şi cosmetologii din vechime cât şi cei din zilele noastre au încercat să găsească cele mai uşoare metode pentru a obţine priviri de invidiat.

 

 

La fel ca şi celelate produse cosmetice, dermatograful a fost produs prima oară în Mesopotamia şi Egiptul Antic, de unde s-a răspândit în toate colţurile lumii, reuşind să devină cel mai important produs din trusa de cosmetice a oricărei femei chiar şi în zilele noastre.
În urmă cu peste 12 mii de ani, la începutul anului 10.000 î.Hr dermatograful a apărut pentru prima oară în Egiptul Antic şi Mesopotamia.

 

 

 

Acolo, atât bărbaţii cât şi femeile din clasele superioare foloseau dermatograful pentru a-şi defini mai bine ochii şi pentru a-i proteja de ridurile care se formau în urma expunerii îndelungate la vântul şi soarele din deşert. Chiar dacă dermatograful era unul dintre multele produse cosmetice folosite de ei, acesta nu s-a demodat şi a continuat să fie folosit atât de aristocraţi cât şi de clasele de jos până la căderea Egiptului în mâinile Imperiului Roman.

 

Ca şi celelalte cosmetice, dermatograful nu avea doar un rol estetic, ci şi o importanţă religioasă semnificativă. Anii au trecut, arhitectura s-a schimbat odată cu trecerea timpului, însă moda dermatografului a rămas constantă, dovedind devotamentul egiptenilor faţă de religia lor.

 

Impactul dermatografului asupra privirii unei femei

 

Din păcate, după căderea Egiptului dermatograful nu a mai fost în vogă în Europa, având un impact moderat asupra modei de atunci. În Asia, dermatograful a rămas în uz, dar nu a reuşit să influenţeze moda europeană după ce a ieşit din Evul Mediu spre Renaştere şi Epoca Modernă. Momentul care a propulsat dermatograful a fost undeva în anii 1920, când majoritatea femeilor au renunţat la moda victoriană şi au îmbrăţişat noul stil dictat de balet, actori, Hollywood, muzică şi fotografie.

 

 

După ce companiile internaţionale producătoare de cosmetice au devenit conştiente de potenţialul dermatografului, nu a mai existat cale de întoarcere. Bugetele de marketing au crescut, noi invenții apăreau lunar, iar populația feminină era mereu dispusă să încerce orice pentru a arăta precum actriţele preferate de la Hollywood.
Momentul exact când dermatograful a devenit într-adevăr popular a fost în anul 1922, după uimitoarea descoperire arheologică realizată de englezii Howard Carter și George Herbert.
Adânc îngropat sub marile piramide de la Giza au găsit mormântul faraonului Tutankhamon, cu toate bogăţiile şi artefactele intacte. Propulsarea acestei ştiri la nivel mondial a făcut posibilă introducerea şi acceptarea imediată a dermatografului de către Vest.

 

Cum să aplici perfect dermatograful

 

După ce între anii 1920 – 1960 dermatograful a fost folosit de marea masă a populaţiei, anii 1970 au lansat noi modalităţi de folosire pentru acesta. Moda punk şi cea goth se bazează pe efectul dramatic realizat cu ajutorul dermatografului, fardurilor şi rimelului. În a doua jumătate a secolului 20, subcultura emo a popularizat dermatograful inclusiv în rândurile bărbaţilor.
Încă de când a apărut în moda modernă, dermatograful a devenit foarte popular în rândul femeilor care l-au îmbrăţişat fără vreun semn că ar vrea să renunţe la el, fiind oferit într-o varietate de culori cu modalităţi de aplicare variate cu efecte care de care mai spectaculoase.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

RUSIA

Putin ar putea fi operat de cancer

Vladimir Putin ar putea fi nevoit să renunţe la controlul războiului din Ucraina pentru câteva zile, deoarece este pregătit pentru o operaţie de cancer, a susţinut un „apropiat al Kremlinului”, potrivit Daily Mail.