Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Desert cu ciocolată și brânză

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

450 g de brânză de vaci, 450 g smântână sau iaurt de casă, 1/2 pahar de lapte, 20 g de gelatină, 1/2 pahar de zahăr, 2 linguri de cacao, un vârf de cuțit de vanilie (sau câteva picături de esență de vanilie), nuci, migdale, fructe sau topping pentru ornat.

Mod de preparare:

Turnați gelatina în laptele încălzit și așteptați până când se umflă amestecul. Fărâmițați brânza, adăugați zahărul, smântâna, vanilia și masa de gelatină, iar apoi bateți bine amestecul. Împărțiți masa rezultată în două părți egale. Într-o parte adăugați cacaoa, iar în cealaltă, dacă doriți, se pai poate adăuga puțină vanilie, sau esență de vanilie. Turnați într-o formă masă de culoare albă, și dați la congelator pentru scurt timp, pentru a se întări un pic. Apoi deasupra turnați amestecul în care ați pus și cacao și băgați la frigider. Ordinea straturilor se poate și inversa, în funcție de culoarea materialului cu care veți orna desertul. Poate fi decorat cu fructe, topping, migdale, sau nuci, dar arată foarte bine și cu fulgi de cocos, sau cu o frunzuliță de mentă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Racituri ardelenesti

REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

Răcituri ardeleneşti

Râciturile de porc sunt una dintre mâncărurile tradiţionale nelipsite de pe mesele noastre în timpul sărbătorilor de iarnă. Cu toate că se pot prepara în orice sezon, negreşit cea mai bună piftie este aceea făcută cu carne proaspătă sau afumată, iarna nu mult după tăierea porcului. Primele aspicuri (râcituri)„ de lux” au început să apară la mesele rafinate europene de la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Acestea erau transparente. Cel mai faimos bucătar francez al secolului al XIX-lea, Marie Antoine Carême, era un mare admirator al aspicului pe care l-a plasat în categoria de mâncăruri chaud froid (calde-reci), adică alimente preparate la cald şi servite reci).

Supă cremă cu nuci și migdale

Descoperă rețeta acestei supe cremă de broccoli cu nuci și migdale, o combinație surprinzătoare de arome și texturi, care îți va oferi o experiență culinară sănătoasă, hrănitoare și incredibil de savuroasă!