Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DELICATESE

Desertul copilăriei: Lapte de pasăre sau Insula plutitoare

Desertul copilăriei: Lapte de pasăre sau Insula plutitoare
Desertul „Lapte de pasăre” se poate servi fie cald, fie rece, în funcție de preferințele fiecăruia.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Desertul „Lapte de pasăre” este o rețetă îndrăgită de generații întregi. Originar din Franța, acest desert este cunoscut și sub numele de „Insula Plutitoare” sau „Ouă în Zăpadă” în alte părți ale lumii.

 

 

Prepararea acestui desert se face rapid, în aproximativ o oră, iar după ce este gata, se lasă la frigider pentru a se răci și a fi servit rece.

 

 

Ingrediente pentru 6-8 porții:

 

 

6 ouă

 

1 litru de lapte

 

200 grame zahăr pudră

 

1 linguriță făină

 

2 plicuri de zahăr vanilat

 

esență de rom sau budincă de vanilie

 

Mod de preparare: Se pune laptele la fiert împreună cu zahărul vanilat. Albușurile se separă de gălbenușuri și se bat spumă cu 100 grame de zahăr, până se întăresc ca o bezea. După ce laptele a fiert, se reduce focul și, cu o lingură mare (înmuiată în apă rece), se formează bulgări din bezea, care se pun în lapte. Găluștele se fierb la foc mic, într-o cratiță acoperită, timp de 5-10 minute, apoi se întorc cu grijă și se mai lasă la fiert încă 5 minute.

 

 

Este recomandat să se pună în cratiță doar trei-patru bulgări de bezea, deoarece aceștia se vor umfla în timpul fierberii și nu trebuie să se atingă între ei pentru a-și păstra forma.

 

 

După ce găluștele au fiert, se scot cu o spumieră într-un vas larg. După terminarea procesului de fierbere a găluștelor, se lasă laptele să se răcească. Între timp, gălbenușurile se bat cu restul de zahăr (100 grame), apoi se adaugă puțin lapte răcit pentru a forma o cremă. Se pune și făina (1-2 linguri) în crema obținută.

 

 

Desertul „Lapte de pasăre” se poate servi fie cald, fie rece, în funcție de preferințele fiecăruia. Pentru un plus de savoare, se poate adăuga deasupra un sos de vanilie sau o cremă de budincă, iar esența de rom adaugă o notă de aromă. Pentru un aspect mai plăcut, se poate presăra ciocolată rasă deasupra.

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*