Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Nu ştim ce anume se va fixa în memoria posterităţii în urma  recentului Congres al USL. Probabil că organizatorii nu au urmărit să creeze un eveniment antologic care să rămână veşnic în istorie. Ei au urmărit doar să organizeze o demonstraţie de forţă, să dovedească electoratului din România că sunt puternici, marşând pe o idee de multă vreme în circulaţie că românul îl votează pe cel ce argumentează că e puternic.

Din acest punct de vedere e de înţeles desfăşurarea acestui congres şi, credem, că cel puţin parţial şi-a atins ţinta. Românii s-au lămurit, Uniunea Social-Liberală este bine dotată, este pregătită pentru marele război, are un viitor preşedinte şi viitor prim-ministru. Mai rămâne un singur lucru de făcut pentru a se împlini visul organizatorilor şi anume ca electoratul să înfunde urnele cu buletine de vot purtând ştampila USL.

E posibil să fie aşa! Actuala guvernare rău şifonată, nu mai poate oferi altceva decât o viaţă austeră şi, la fel, o camarilă ce şi-a însuşit toate funcţiile publice.

Sociologia istoriei deţine o axiomă: când minoritatea conducătoare îşi pierde calităţile creatoare, ea se prăbuşeşte. În acest impas se află şi coaliţia de la guvernare, iar la unul dintre  partidele componente, la cel prioritar, şi anume  PDL, pierderea capacităţilor creatoare este vizibilă.

Da, dar aici, la aceste alegeri ce urmează, nu mai este vorba de PDL, nu el este marele duşman. PDL a ieşit din circulaţie. Şi apoi, USL nu are nicio problemă cu PDL, liderii ei sunt obsedaţi de Băsescu şi luptă cot la cot împotriva lui. La acest congres nu s-a strigat „Jos PDL!”, s-a strigat „Jos Băsescu!”.

Astea fiind spuse, ne dăm seama că turnirul, adevăratul turnir, va avea doi mari protagonişti: USL şi Traian Băsescu. USL vrea să obţină majoritatea parlamentară pentru a-l demite pe Traian Băsescu. De fapt, această Uniune a fost creată de Dan Voiculescu tocmai în acest scop, iar piesele „jocului” inventat de acesta sunt personaje ce-i întruchipează speranţa: de a-l distruge pe Băsescu. Sunt ca personajele biblice, create din lut, cărora el le-a insuflat ura nestinsă împotriva Răului cel mare al societăţii româneşti, Traian Băsescu.

Dar Băsescu nu pare dispus să stea cu braţele în sân, pufăindu-şi pipa de lup de mare şi privind cu lehamite la acest spectacol al lumii politice, în care adversarii săi se întrec în sudalme, unele golăneşti.

Semnalul viitorului său gest politic a fost tras deja. În orice piesă de teatru respectabilă, o viitoare lovitură de teatru pe scenă, este anunţată de un foc de armă tras din culise. Deocamdată raporturile dintre beligeranţi sunt civilizate. Băsescu cere USL să accepte revizuirea Constituţiei, la schimb, un fel de troc politic, el va demisiona. Ştim ce înseamnă o astfel de demisie. Se declanşează alegerile prezidenţiale.

În acelaşi timp, Mihai Răzvan Ungureanu – încă premier, dar numai până la toamnă – anunţă că vrea să elaboreze o nouă construcţie politică. Dacă zice, o va face! Să admitem că noua construcţie politică a premierului se transformă într-una de proporţii, scoţând din letargie şi  electoratul liberal, şi restul electoratului de dreapta, şi miile de simpatizanţi ce întrevăd un alt mod de guvernare.

Fluturând în mâna dreaptă scrisoarea deschisă către liderii USL, Traian Băsescu îi va acuza de nerespectarea voinţei populare, a Referendumului şi va demisiona pentru ca altcineva, un tânăr cu mari perspective să-i realizeze programul.
Astfel, nici Crin Antonescu nu va ajunge preşedinte, nici Victor Ponta premier. Cine va câştiga turnirul?

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Atac la baionetă

Asculta acest articol Poate in 17 aprilie, PSD va depune moţiunea de cenzură. O moţiune de cenzură este cu totul