Image 1
Image 2

TURISM

Destinația ascunsă din România perfectă pentru vacanța de vară

Destinația ascunsă din România perfectă pentru vacanța de vară
În 2024, Ordinul Arhitecților din România a oferit un premiu special orașului Darabani pentru modul exemplar în care a fost valorificat spațiul urban.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

România este plină de orașe spectaculoase, însă multe dintre ele rămân necunoscute pentru majoritatea turiștilor. Este și cazul orașului Darabani, situat în nordul țării, un loc pitoresc ce merită descoperit și care a fost premiat recent de Ordinul Arhitecților din România pentru frumusețea și dezvoltarea sa urbană.

 

 

 

La doar 65 de kilometri de Botoșani, în apropierea malurilor Prutului și a pădurilor care străbat zona, Darabani se remarcă printr-o transformare impresionantă. În ultimii zece ani, orașul a cunoscut o dezvoltare accelerată, devenind un exemplu de reamenajare urbană cu ajutorul fondurilor europene.

 

 

Turiștii care ajung aici sunt întâmpinați de străzi impecabile, spații verzi atent amenajate și clădiri bine întreținute. Printre atracțiile locale se numără biserica construită în urmă cu peste 200 de ani de hatmanul Moldovei, Toader Balș, dar și parcul din spatele lăcașului de cult, loc de promenadă și relaxare pentru localnici și vizitatori deopotrivă.

 

 

Zona centrală a orașului, în apropiere de Primărie, este considerată de localnici „cartea de vizită a Darabaniului”. Aici, spațiile verzi, cafenelele cochete, restaurantele și magazinele creează o atmosferă primitoare, perfectă pentru o escapadă liniștită.

 

 

Unul dintre simbolurile orașului este amfiteatrul verde, locul unde se organizează evenimente culturale și concerte pe timpul verii. De asemenea, mobilierul vegetal din parcuri a devenit un element distinctiv al orașului, contribuind la identitatea sa vizuală.

 

 

În 2024, Ordinul Arhitecților din România a oferit un premiu special orașului Darabani pentru modul exemplar în care a fost valorificat spațiul urban. Acest succes se datorează în mare parte unei finanțări europene de aproximativ 5 milioane de lei, accesată prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

 

 

„Pentru amenajarea acestor spații verzi am primit o finanțare europeană consistentă, care a făcut posibilă modernizarea orașului”, a declarat primarul Alin Gârbaci.

 

 

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*