Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REGĂSIREA SINELUI

Dezvoltarea personală pe fondul armoniei

Auzim destul de frecvent în ultimii ani cât de important e să trăim în armonie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În armonie cu natura, cu oamenii din jurul nostru, în armonie cu absolut tot. Problema cea mai mare apare atunci când ne imaginăm că această armonie, pe care nu știm cum și de unde anume să o luăm, credem că vine din afară, adică nu e parte din noi ci e undeva, poate plutind, în aer.

 

 

Tot din momentul în care ne puneam întrebări legate de sursa armoniei, psihologii veneau și ne spuneau că ea nu vine din exterior, nu zburdă prin fața blocului așteptând să o invite cineva să între în casă, ci armonia are directă legătură cu echilibrul nostru interior.

 

 

Sursa armoniei, interiorul fiecărei persoane

 

 

Cu alte cuvinte, mai pe scurt, armonia crește în noi, în interiorul fiecăruia din noi, iar mai apoi se reflectă în ceea ce facem, în ceea ce e în jurul nostru. Așadar, armonia se dă mai departe, dar vine din noi. Renaște. Armonia are legătură cu trecutul nostru, dar și cu viitorul. E necesar ca fiecare din noi să facem efortul de a merge în trecutul personal, a răsfoi și a înțelege fiecare moment ce l-am trăit.

 

Fără a judeca. E esențial să găsim în trecut clipele ce ne-au adus maximă fericire, pentru a le retrăi. În schimb, momentele ce ne apasă sufletul, cele mai puțin încărcate de bucurii, trebuie la rândul lor tratate cu maximă atenție. De ce? Pentru că în acele momente sunt poate speranțe ce-au fost spulberate, iertări, regrete, dureri ale sufletului. Din clipa în care le-am înțeles și simțim împăcarea cu trecutul nostru putem vorbi de armonie.

 

 

Armonia este regăsire de sine

 

 

Regăsindu-ne pe noi în această lume în care alergăm de colo-colo fără să ne întrebăm de ce avem o așa mare viteză putem ajunge să trăim armonia cu propria conștiință. Altfel spus, armonie este regăsirea de sine. Pentru asta trebuie să facem din nou un efort, acela de a ne regăsi pe noi. Trebuie să fim recunoscători pentru tot ceea ce avem, să ne bucurăm de prezent, să îl trăim. Esențial să ne bucurăm noi de noi în primul rând, dar să nu uităm că avem alături multe alte persoane.

 

Armonia cu cei din jurul nostru e un semn al toleranței.
În doar câteva cuvinte, asta înseamnă armonie. În clipa în care am decis că vrem să avem parte de armonie în viața noastră, că vrem să trăim în armonie, cel mai important e să știm că armonia e în fiecare din noi. O putem chiar dărui celor din jur și sentimentul e minunat cu atât mai mult cu cât am putea realiza că într-o oarecare măsură, armonia e molipsitoare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)