Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Diabeticii din Ungaria vor fi privati de tratamente moderne daca nu-si respecta regimul

Sigla Informatia Zilei
Guvernul ungar a decis sa ia masuri dure in cazul bolnavilor de diabet care nu-si respecta cu strictete regimul.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
diabetici
diabetici

Guvernul ungar a decis sa ia masuri dure in cazul bolnavilor de diabet care nu-si respecta cu strictete regimul. Acestia risca sa fie privati de la cele mai bune tratamente subventionate.
Conform unui decret ministerial publicat luni in Monitorul Oficial, diabeticii vor fi nevoiti ca in fiecare luna sa se supuna unui test sanguin specific, care le verifica acestora nivelul de carbohidrati.

In cazul in care nivelul lor de glucoza a crescut dincolo de valorile stabilite de decret, pacientilor care incalca aceste recomandari  in doua randuri in decurs de un an nu li se va mai permite accesul la medicamentele mult mai eficiente, respectiv analogii de insulina cu actiune rapida. Acestia vor fi nevoiti sa se multumeasca cu tratamente pe baza de insulina umana, mai putin performante, ce pot da mai multe efecte secundare.

De asemenea, ei vor fi nevoiti sa achite mai mult pentru tratamentul pe care il urmeaza, deoarece partea de pret subventionata de stat va fi mai redusa.
Noile reglementari nu vor fi aplicate minorilor si persoanelor afectate de o forma severa de diabet.

Masurile legislative vor intra in vigoare cu data de 1 iulie 2012. La ora actuala, in Ungaria, aproximativ 500.000 de persoane sufera de diabet.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns