Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TRANZACȚIE ANUNȚATĂ DE DIGI ROMÂNIA

Digi RCS & RDS achiziționează Telekom Romania într-o mișcare surprinzătoare

Digi RCS & RDS achiziționează Telekom Romania într-o mișcare surprinzătoare
Achiziția Telekom Romania de către Digi RCS & RDS și compania lui Adrian Tomșa reprezintă o mișcare strategică majoră pe piața telecomunicațiilor din România.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Digi Romania, deținută de Zoltan Teszari, împreună cu o companie controlată de Adrian Tomșa, patronul Prima TV, au anunțat o achiziție surprinzătoare pe piața telecomunicațiilor din România: preluarea operatorului de telefonie mobilă Telekom Romania. Anunțul a fost făcut simultan la Bursă de către Digi Romania și OTE, acționarul majoritar al Telekom Mobile.

 

Pe 27 mai 2024, Digi Romania S.A. a încheiat un acord de principiu pentru achiziționarea unei dețineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. Tranzacția se va realiza prin intermediul West Network Invest S.R.L., un vehicul investițional deținut majoritar de Digi și minoritar de grupul Clever Media, controlat de Adrian Tomșa.

 

Consiliul Concurenței nu a primit încă o notificare oficială privind tranzacția, dar aceasta urmează să fie trimisă în următoarele săptămâni. Tranzacția necesită și o decizie de securitate națională. Digi a subliniat că încheierea tranzacției depinde de finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare și semnarea documentației aferente. Telekom Romania Mobile va continua să funcționeze ca operator independent.

 

West Network Invest S.R.L. este deținută majoritar de Digi RCS & RDS, dar datele de pe platforma Termene.ro arată că firma este deținută în proporție de 75% de Adrian Tomșa și în proporție de 25% de RCS RDS SA. Tranzacția atrage atenția prin dimensiunea sa și implicarea unor jucători importanți din domeniul media și telecomunicațiilor.

 

Adrian Tomșa, cunoscut pentru deținerea Prima TV și a altor posturi TV prin Clever Media Network, are legături strânse cu Zoltan Teszari, patronul Digi / RCS & RDS. Tomșa deține și 49,62% din eAd Interactive, firma care a cumpărat drepturile TV pentru Liga 1 până în 2024.

 

Telekom Romania este controlată de grupul elen OTE, care deține peste 99,9% din acțiuni. În ultimii ani, OTE a căutat să vândă activele din România, iar implicarea lui Adrian Tomșa și a Digi în această tranzacție sugerează o consolidare semnificativă a pieței telecomunicațiilor din România.

 

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că instituția analizează sursele de finanțare și viabilitatea economică a tranzacției. Decizia finală va depinde de aceste evaluări, impactul asupra competiției și securității naționale fiind esențial. Chirițoiu a subliniat deschiderea pentru utilizarea în comun a resurselor pentru a evita creșterea tarifelor.

 

Achiziția Telekom Romania de către Digi RCS & RDS și compania lui Adrian Tomșa reprezintă o mișcare strategică majoră pe piața telecomunicațiilor din România. Aceasta are potențialul de a schimba semnificativ peisajul competitiv, de a aduce inovații și îmbunătățiri pentru consumatori și de a consolida poziția jucătorilor implicați. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile și care va fi impactul final asupra industriei și consumatorilor.

 

CITEȘTE ȘIDin 20 octombrie, Informaţia TV este pe poziţia 226 în noua grilă Digi – RCS&RDS

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns