Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

NEMULȚUMIRI

Digi RCS RDS: prețuri atractive

Localnicii sunt nemulțumiți de faptul că DIGI instalează noi cabluri pe fațadele deja aglomerate ale clădirilor din Bruxelles.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Introducerea unui nou operator telecom pe piața belgiană ar fi trebuit să fie o veste bună pentru consumatori, promițând tarife mai mici și servicii mai bune. Totuși, debutul companiei românești DIGI RCS RDS în Belgia a provocat o serie de nemulțumiri și proteste, în special din cauza modului în care se desfășoară instalarea rețelei de fibră optică.

 

DIGI a obținut recent licența de a opera ca al patrulea furnizor de telecomunicații în Belgia, alături de Proximus, Orange și Telenet. Deși promite tarife atractive și accesibile, compania a ales să dezvolte propria rețea de fibră optică pentru a reduce costurile operaționale. Aceasta implică instalarea de noi cabluri și echipamente pe fațadele caselor din Bruxelles, ceea ce a stârnit nemulțumiri printre locuitori.

 

 

Localnicii sunt nemulțumiți de faptul că DIGI instalează noi cabluri pe fațadele deja aglomerate ale clădirilor din Bruxelles. Aceștia consideră că ar fi fost mai eficient și estetic să partajeze infrastructura existentă a Proximus. Un exemplu al nemulțumirii este Michael de Borman, care a lansat o petiție intitulată „Prea multe cabluri pe fațadele noastre”, denunțând supraîncărcarea fațadelor cu cabluri suplimentare, conform RTBF.be.

 

 

Potrivit legii belgiene, operatorii de telecomunicații au dreptul să instaleze cabluri pe fațadele clădirilor fără consimțământul proprietarilor, conform articolului 99 din legea din 21 martie 1991. Cu toate acestea, există excepții pentru clădirile protejate sau clasificate ca patrimoniu arhitectural, unde proprietarii au dreptul să se opună.

 

Autoritățile locale, cum ar fi primăria din Schaerbeek, au recunoscut că nu au competențe pentru a împiedica aceste lucrări, deși pot refuza autorizațiile pentru ocuparea spațiului public, cum ar fi instalarea de schele sau macarale.

 

Secretarul de stat bruxellez pentru Urbanism și Patrimoniu, Ans Persoons, a ordonat o investigație pentru a verifica dacă DIGI respectă legislația în vigoare. În cazul în care se constată încălcări, vor fi emise procese verbale și se va solicita reinstalarea fațadelor la starea inițială.

 

 

Reprezentanții DIGI RCS RDS au recunoscut că instalarea propriei rețele poate cauza neplăceri temporare, dar susțin că aceasta este singura modalitate de a oferi prețuri competitive pe termen lung. Directorul DIGI Belgium, Jeroen Degadt, a menționat că în unele zone ar putea avea sens o colaborare între operatori pentru a reduce neplăcerile, dar în majoritatea cazurilor, compania preferă să își dezvolte propria infrastructură pentru a controla mai bine costurile și calitatea serviciilor.

 

 

Ministrul belgian al Telecomunicațiilor, Petra De Sutter, a subliniat că nu este legal să se interzică unui operator să-și dezvolte propria rețea, dar a exprimat speranța că va exista mai multă colaborare între operatori pentru a reduce impactul asupra cetățenilor și pentru a accelera dezvoltarea infrastructurii de fibră optică și 5G în Belgia.

 

Deși intrarea DIGI pe piața belgiană promite beneficii economice pentru consumatori, procesul de implementare a rețelei a generat nemulțumiri și proteste din partea locuitorilor afectați. Rămâne de văzut cum va gestiona compania aceste provocări și cum vor evolua relațiile sale cu autoritățile și ceilalți operatori de telecomunicații.

 

CITEȘTE ȘI: Cum a ajuns Digi RCS RDS să se împrumute de 150 de milioane de euro de la ING Bank

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns