Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CAPTURARE DIFICILĂ

Dihorul – prădătorul nevăzut care poate devasta o gospodărie

Dihorul – prădătorul nevăzut care poate devasta o gospodărie
Dihorul nu atacă oamenii decât dacă se simte amenințat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Deși la prima vedere pare un animal inofensiv, dihorul poate provoca pagube semnificative în gospodării. Prezent mai ales în zonele de câmpie, acest prădător agil este greu de capturat și reprezintă o amenințare pentru păsările de curte și alte animale domestice.

 

Un prădător mic, dar periculos

 

Dihorul cântărește aproximativ 4 kilograme și se recunoaște ușor după corpul său alungit și botul ușor turtit. Deși este de dimensiuni reduse, acesta are un instinct de vânător bine dezvoltat și poate petrece ore întregi pândind prada. În gospodării, atacă frecvent găini, gâște, iepuri, dar și alte animale mici, precum șerpi, insecte, cârtițe și rozătoare.

 

 

Nu este periculos pentru om

Dihorul nu atacă oamenii decât dacă se simte amenințat. În astfel de cazuri, emite sunete puternice pentru a-și avertiza adversarul. Totuși, prezența sa poate fi o problemă majoră pentru cei care cresc păsări sau alte animale mici.

 

Cum poate fi ținut la distanță

 

O soluție simplă și eficientă pentru a ține dihorii departe de gospodărie este prezența câinilor sau a caprelor. Mirosul acestor animale îi determină să evite zona, protejând astfel păsările și celelalte viețuitoare din curte.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*