Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

IFPLUS POMI

Din dragoste pentru nepoţica ei, sătmăreanca Mariana Cordoş a scris două volume de poveşti

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Într-o pitorească căsută cu lavandă din localitatea Pomi a avut loc duminică după amiaza o lansare de carte cu totul specială. Cărţile pentru copii au de bună seamă un farmec aparte,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… dar cea despre care este vorba în rândurile ce urmează poartă inconfundabila dragoste a unei bunici pentru nepoţica ei, fiind o poveste adevărată.

Mariana Cordoş, membră a cenaclului Cronograf, o femeie care iubeşte cărţile şi-a folosit imaginaţia şi spiritul de documentarist la cote maxime pentru a scrie două volume de poveşti dedicate nepoatei sale, Cristina. Încă de pe vremea când fetiţa era un bebeluş, bunica Maria Cordoş obişnuia să îi spună poveşti înainte de culcare. Aceste poveşti au fost pline de aventură, creativitate, având şi rolul de a trage învăţăminte preţioase. Iar cum pagina de facebook a Marianei Cordoş a fost locul unde le împărtăşea prietenilor din entuziasmul poveştilor de noapte bună se pare că a fost suficientă o singură provocare din partea unei prietene pentru a se aventura în lumea cărţilor pentru copii. Timp de un an şi jumătate, Mariana Cordoş a lucrat la acest proiect de suflet.

Poveştile sunt cuprinse în două volume, cu ilustraţii de înaltă calitate şi au fost intitulate”Poveştile educative ale bunicii”. Lansarea cărţii a avut loc în şura pitorească a căsuţei cu lavandă fiind creat un cadru plin de aromă şi culoare. Alături de Cristina nepoţica autoarei s-au aflat câţiva copii care au umplut atmosfera de zâmbete. O primă prezentare a cărţii a fost făcută de Loredana Ştirbu, după care Mariana Cordoş a povestit întreaga epopee a scrierii şi editării acestei cărţi. Desigur, într-un astfel de decor de poveste n-a lipsit şi o primă lectură din partea autoarei. Evenimentul a fost un prilej de bucurie şi de consolidare a legăturii dintre generaţii. Prietenii Marianei Cordoş, părinţi şi bunici deopotrivă au cumpărat cu entuziasm cărţile semnate de autoare. Mariana Cordoş a primit multe aplauze şi cuvinte de laudă pentru talentul ei de povestitoare şi pentru darul de a crea poveşti care încântă sufletele copiilor. Au fost acordate autografe şi mici daruri parfumate care să amintească celor prezenţi de momentul unei împliniri sufleteşti pentru un om frumos.

Această lansare de carte a demonstrat că poveştile şi iubirea dintre generaţii continuă să trăiască într-un mod minunat prin aceste pagini fermecătoare.

Nu poate fi trecută cu vederea amabilitatea gazdelor care i-au cinstit pe invitaţi cu un aromat ceai de lavandă din cultura proprie alături de o felie din faimosul cozonac de Pomi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns