Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Din nou, Cod galben de inundaţii pe Tur

Sigla Informatia Zilei
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, a actualizat prognoza privind riscurile de viituri de râuri din Transilvania, inclusive din Maramureş, până sâmbătă la prânz.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, hidrologii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat avertizarea emisă în cursul zilei de joi, pentru râuri din zonele Banatului, Crișanei, Maramureșului și Transilvaniei.

 

În acest context, începând de vineri, 19 ianuarie, de la ora 12, până la miezul nopții de sâmbătă este în vigoare Codul portocaliu, pe râurile din bazinul hidrografic Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazinului mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud).

 

În intervalul 19 ianuarie ora 12 – 20 ianuarie ora 24, este activ Codul galben, pe râurile din bazinele hidrografice< Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Crişul Negru (judeţele< Bihor şi Arad) și Crişul Alb (judeţele< Hunedoara şi Arad).

 

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with