Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Directiva privind recunoasterea calificarilor profesionale va fi revizuita

Sigla Informatia Zilei
Directiva 2005/36/CE privind recunoasterea calificarilor profesionale se preconizeaza a fi modificata
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Directiva 2005/36/CE privind recunoasterea calificarilor profesionale se preconizeaza a fi modificata , cel mai probabil in toamna acestui an, se arata in raportul  intocmit de delegatia medicilor romani care au participat de curand la Bruxelles la intalnirea Board-ului si Consiliului Uniunii Europene a Medicilor Specialisti. Cateva din temele abordate in cadrul celor doua zile ale reuniunii ne-au fost prezentate de catre seful delegatiei romane, presedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, dr. Calin Bumbulut, care detine si functia de vicepresedinte a Colegiului Medicilor din Romania.

Aflam ca UEMS a fost invitata la discutii in cadrul  CE privind modificarea Directivei 2005/36, existand si un lobby in acest sens. Dorinta este ca pregatirea specialistilor sa fie structurata pe 2 principii si anume: sa fie bazata pe competente, iar durata pregatirii de specialitate sa fie de minim 5 ani.

Uniunea  Europeana a Medicilor Specialisti isi propune elaborarea unei liste comune de specialitati  si a unui curriculum standard european pentru fiecare specialitate, structurat pe un trunchi comun si avand stabilite obiective educationale clare care se vor traduce in competente profesionale, aceleasi in toate tarile. Noua directiva va avea un termen de implementare previzibil de 5-10 ani pentru armonizare.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns