Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DNA îl pune la punct pe Blejnar: Fiscul nu poate cere TVA retroactiv pentru tranzacţiile imobiliare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Procurorii DNA au dat o rezoluţie în care afirmă că Fiscul nu are bază legală să ceară TVA retroactiv pentru tranzacţiile imobiliare din perioada 2005-2006.

Reamintim că ANAF a cheltuit sume enorme de bani pentru a obţine TVA pe tranzacţiile realizate de persoane fizice între 2005 şi 2009. TVA retroactiv, aşadar. Şi nu e vorba doar despre TVA-ul retroactiv pentru tranzacţiile imobiliare, ci şi TVA retroactiv pentru drepturile de autor încasate de artişti, jurnalişti, pictori, scriitori etc, scrie cotidianul.ro.

 

Mihail Negru, unul dintre cetăţenii care au fost hărţuiţi de Fisc pentru TVA retroactiv din tranzacţiile imobiliare, a făcut plângere la DNA împotriva ANAF şi a lui Sorin Blejnar, şeful instituţiei.

“Dintr-o exaltare copilărească a preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, care a încercat să se laude că el poate strânge fonduri la bugetul de stat. Aşa zisul TVA este insinifiant pe lângă penalităţile şi accesoriile care se stabilesc ulterior. Deci putem spune că este o camătă”, a declarat Mihail Negru pentru RTV.

Plângerea ANAF s-a întors ca un bumerang împotriva instituţiei, întrucât cererile Fiscului către Direcţia Naţională Anticorupţie au fost contrazise într-o rezoluţie oficială a procurorilor din 4 aprilie. “Se constată însă că legislaţia fiscală în vigoare în perioada 2005 – 2006 distingea că nu are caracter de continuitate. Obţinerea de venituri de către persoane fizice din vânzarea locuinţelor proprietate personală.”

“Dacă s-ar putea face o analiză, că vorbim de bani publici aicea, câţi bani au cheltuit cei de la ANAF din bani publici ca să facă aceste controale total ilegale şi câţi bani au adus la bugetul de stat? Va spun, aproape nimic n-au adus la bugetul de stat”, a spus Mihail Negru.

E de aşteptat, aşadar, ca şi măsura cu TVA-ul retroactiv pentru drepturile de autor – măsură căreia i-au căzut victime zeci de scriitori, actori şi ziarişti – să fie infirmată tot de justiţie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns