Image 1
Image 2

Doi sătmăreni au ajuns în hipotermie după ce au căzut în Someş

Au intervenit echipajele de la Pompieri, SMURD, Ambulanta
Doi satmareni au ajuns in hipotermie după ce au căzut în Someş
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Au intervenit echipajele de la Pompieri, SMURD, Ambulanta
Au intervenit echipajele de la Pompieri, SMURD, Ambulanta

Update: Iuhasz Alexandru, sătmăreanul care a sunat la 112 să anunţe nenorocirea, ne-a contactat telefonic. El a arătat că mai mulţi sătmăreni au refuzat să sune la 112, deşi au fost rugaţi de un al treilea cetăţean care era pe malul Someşului. 

 

Miercuri, 16 decembrie, în cursul după amiezii doi sătmăreni au căzut în râul Someş, ambii în stare de hipotermie. Pentru scoaterea lor din apă s-au implicat mai multe echipaje ale Pompierilor, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare.

Cei doi bărbaţi au căzut în râul Someş în zona ultimelor blocuri din cartierul Micro 16. Incidentul a avut loc în jurul orei 17.30, ambulanţa şi celelalte structuri de prim ajutor fiind solicitate  prin dispeceratul 112.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare a mobilizat două echipaje, unul cu medic şi altul cu asistent. Patru angajaţi ai ambulanţei au făcut un lanţ uman, au coborât până la victime şi le-au ţinut până la sosirea pompierilor, care le-au scos şi predat echipajelor medicale implicate în operaţiunea de salvare.

La momentul sosirii salvatorilor, cele două victime mai erau conştiente deşi se aflau în hipotermie. Pompierii subliniază că cei doi bărbaţi de aproximativ 31, respectiv 39 de ani, abia mai aveau putere să strige după ajutor după ce au stat blocaţi o vreme în apele reci ale râului.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare face precizarea că cei doi sătmăreni căzuţi în apă aveau temperatura corporală în jurul a 32 – 33 grade Celsius. Au fost efectuate manevre de prim ajutor specifice în astfel de cazuri, concomitent cu încălzirea treptată a temperaturii corpului, iar apoi victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare.

1 comentariu

Lasă un răspuns