Image 1
Image 2

Dovleacul încetineşte dezvoltarea tumorilor canceroase

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Dovleacul este una din legumele sărace în calorii. Furnizează doar 26 kal pe 100 g şi nu conţine grăsimi saturate sau colesterol, însă este o sursă bogată de fibră dietetica, anti-oxidanţi, minerale, vitamine. Această legumă este recomandată de dieteticieni în programele de control al colesterolului şi de reducere a greutăţii.

Pulpa de dovleac conţine vitamine, în special provitamina A, vitaminele E şi C, săruri minerale, hidraţi de carbon, protide, iar seminţele conţin ulei, protide, lecitină, rezine şi enzime cu proprietăţi antihelmintice. Dovlea­cul este o sursa de liteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi din familia carotenoidelor.

Dovleacul este recomandat persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, dar şi celor cu risc crescut de a dezvolta tumori canceroase.

Iată şiconţinutul a 100 gramede dovleac: carbohidraţi 4 g, proteine 1 g, fibre 1,3 g, Vitamina E 1,06 mg, zinc 0,32, magneziu 0,12 mg, calciu 21 mg, fier 0,8 mg, betacaroten 2 mg, Vitamina C 9 mg.
De la dovleac se folosesc aproape toate părţile componente, fiind foarte bogat în vitamine.

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*