Image 1
Image 2

ZI DE NAȘTERE

Dr. Daniela Bălu, director al Muzeului, la ceas aniversar

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dr. Daniela Bălu, director al Muzeului Județean Satu Mare, se află azi, 29 ianuarie, la ceas aniversar. Absolventă a facultății de Istorie din Iași, și-a obținut doctoratul în 2010 la Institutul de Istorie “George Barițiu” din Cluj-Napoca.
Cu o activitate profesională și o experiență de excepție în domeniul patrimoniului cultural național și muzeal, însumând 37 de ani de muncă în Muzeul Județean Satu Mare, respectiv 25 de ani în funcția de director adjunct, apoi director, doamna dr. Daniela Elena Bălu, cercetător științific III, expert în domeniul patrimoniului cultural, este o personalitate marcantă a vieții culturale, dedicată, cu înalt profesionalism, promovării patrimoniului cultural, istoriei, etnografiei, valorilor tradiționale și creștine, activitatea sa laborioasă fiind concretizată prin numeroase rezultate recunoscute la nivel județean, național și internațional. Are o activitate editorială și publicistică deosebit de bogată, tipărind 29 de cărți, în calitate de autor sau coautor, publicând sute de articole și studii de specialitate. Deține 3 atestate de expert eliberate de Ministerul Culturii din România, în muzeografie și patrimoniul cultural etnografic și istoric, inclusiv patrimoniul specific comunităților multietnice din zonele transfrontaliere România – Ungaria și România – Ucraina.

De-a lungul carierei profesionale, a participat la realizarea proiectelor expozițiilor de bază ale muzeului și la organizarea și reorganizarea Muzeului Județean Satu Mare (secțiile istorie-etnografie, în anii 1990, 2001-2007, 2022-2023)> a organizat 98 de expoziții temporare de nivel județean, național și internațional> 53 de simpozioane, sesiuni științifice, conferințe, colocvii de nivel județean, național și european.
Cu ocazia zilei de naștere, Informația Zilei și Informația TV îi urează multă sănătate, succese în activitate, alături de tradiționalul “La mulți ani!”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns