Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

TEATRUL DE NORD

Duminică, premieră la Teatrul de Nord: Livada de vișini după A.P. Cehov

Duminică, premieră la  Teatrul de Nord: Livada  de vișini după A.P. Cehov
Duminică 19 mai, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului de Nord, Trupa Mihai Raicu prezintă premiera „Livada de vișini” după Anton Pavlovici Cehov, un spectacol care a adus împreună o echipă artistică din trei țări.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Spectacolul este construit în jurul ideii de memorie. Regizorul rus pornește de la conceptul de „amintire fantomă”, care, la fel ca și durerea fantomă, devine – artistic vorbind – atât de puternică încât ceva care a existat în trecut pare că prinde din nou viață prin evocare.

 

 

Povestea celebră a livezii de vișini din Rusia anilor 1900 este așadar un tablou despre familie, despre amintiri și despre ceea ce pierdem sau câștigăm prin simpla noastră existență.

 

 

Traducerea și versiunea scenică a piesei este semnată de Raluca Rădulescu. Regizorul rus Nikita Betehtin a montat peste 30 de spectacole în teatre de prestigiu din Rusia, Estonia, Republica Moldova și România. Din cauza asumării poziției sale anti-război, a fost forțat să părăsească Rusia și să se mute în Germania. Din 2022 montează spectacole în Stuttgart iar din 2023 este colaborator al Deutsches Theater din Berlin. Cu trupa „Mihai Raicu” s-a cunoscut în timpul Laboratorului teatral coordonat de regizorul Oleg Loevski, în 2018. Special pentru această poveste frumoasă a lui Cehov, a revenit la Satu Mare îndrăgitul actor Corneliu Jipa, cunoscut publicului încă din perioada anilor 1982 – 1995, când a jucat la Satu Mare peste 40 roluri, a regizat cinci spectacole și a pus bazele festivalului „Teatru-Imagine” alături de regizorul Cristian Ioan. Distribuția spectacolului este întregită de actorii: Alina Negrău, Raluca Mara, Roxana Fânață, Ciprian Vultur, Andrei Stan, Andrei Gîjulete, Tibor Székely, Carmen Frățilă, Cristian But, Anette Marka, Bianco Erdei și Rareș Vălean.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with